Een 42-jarige storingsmonteur komt ten val op zijn werk en blijft na de tijd last houden van klachten aan zijn rechterelleboog. Hierdoor kan hij de zwaardere werkzaamheden in en rondom zijn huis niet meer zelf uitvoeren. Dit noemen we verlies van zelfwerkzaamheid. Hierdoor loopt de man financiële schade op en komt hij in aanmerking voor een letselschadevergoeding.

Letselschade bedrijfsongeval

Vier jaar geleden overkwam de storingsmonteur in kwestie een bedrijfsongeval. Tijdens de uitvoering van zijn werk komt er plotseling een staalkabel naar beneden gevallen vanaf een bovenloopkraan. De man ziet het gebeuren en probeert te vluchten. Tijdens zijn vluchtpoging struikelt hij en valt voorover. De man vangt zijn val op met zijn armen en heeft direct pijn aan zijn rechterelleboog.

Klachten en beperkingen

In eerste instantie lijkt het mee te vallen met de schade en wordt er aan een kneuzing gedacht, maar naar mate de tijd vordert neemt de pijn toe. De gekwetste werknemer gaat naar huis en kan die nacht niet slapen van de pijn. Op de röntgenafdeling van het ziekenhuis wordt een botbreuk geconstateerd, waarbij een onderdeel van het elleboogscharniergewricht is verbrijzeld. Er wordt besloten om het geheel te laten rusten, mede door de grote zwelling die aanwezig is. Later wordt ook definitief besloten om van een operatie af te zien. Uiteindelijk groeit de botbreuk vast en blijft het slachtoffer last houden van het opgelopen letsel. De man is rechtshandig en heeft bij elke inspanning pijn in zijn arm. Ondanks de klachten kan hij in principe wel alle dagelijkse activiteiten blijven uitvoeren.

Verlies zelfwerkzaamheid

Het onderhoud aan zijn huis kan de man echter niet meer zelf doen. Doordat hij dit onderhoud nu moet uitbesteden lijdt hij financiële schade. Onder verlies van zelfwerkzaamheid worden de volgende reguliere onderhoudswerkzaamheden bedoeld:

  • reparatiewerkzaamheden in en aan de woning
  • schilderwerkzaamheden in en aan de woning
  • al het tuinonderhoud

Uiteraard maakt het verschil of de benadeelde woont in een eigen woning of in een huurwoning. In dit specifieke geval woont het slachtoffer in een eigen woning van meer dan 100 jaar oud. Dit vergt veel onderhoud, waardoor bij de afwikkeling van de schade afgeweken moet worden van het normbedrag.

Letselschadevergoeding

In eerste instantie is de aansprakelijke verzekeraar slechts bereid om 50% van de diverse schadeposten te vergoeden. Volgens de tegenpartij is de man met zijn beperkingen nog wel in staat om diverse klussen in en aan zijn woning te kunnen doen, maar daar gaat het slachtoffer niet mee akkoord. Uiteindelijk weet LetselPro dit percentage op te hogen naar 75% en keert de verzekeraar een bedrag van €25.250,00 uit aan het slachtoffer.

Contact

Het vaststellen van een bedrag bij het verlies van zelfwerkzaamheid lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het vaak niet. Ondanks dat er vastgestelde bedragen zijn, blijkt het iedere keer weer maatwerk te zijn. Laat u dus goed adviseren door een specialist! Heeft u vragen over deze of andere schadeposten? Neemt u dan gerust contact op met LetselPro voor een gratis en geheel vrijblijvend deskundig advies.

Doe de letselschadetest!