25 november 2014

Ongeveer 9.000 vrouwen uit diverse landen hebben een gezamenlijke claim ingediend tegen het Duitse bedrijf TÜV Rheinland. Het bedrijf wordt aangeklaagd nadat het de PIP-implantaten goedkeurde voor de Europese markt. In een eerder bericht van LetselPro omtrent PIP-implantaten meldden we nog dat vijftig Nederlandse vrouwen zich hadden gemeld voor een schadevergoeding. Inmiddels is het aantal Nederlandse vrouwen die een claim hebben ingediend opgelopen tot ruim tweehonderd.

Start van de rechtszaak

Het Franse bedrijf dat de PIP-implantaten heeft gemaakt is inmiddels failliet verklaard en de oprichter kreeg vier jaar cel opgelegd. De rechtszaak tegen het bedrijf dat deze implantaten goedkeurde dient op 11 december a.s. in Frankrijk. Een jaar geleden oordeelde een Franse rechter al dat 1.600 vrouwen (van diverse nationaliteiten) een letselschadevergoeding van €3.000,- per persoon kunnen verkrijgen.

Preventief verwijderen PIP-implantaten

Er zijn in Nederland ongeveer duizend vrouwen met PIP-implantaten. Gezien het feit dat de lekkende implantaten gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen, adviseren plastisch chirurgen om ze (preventief) te laten verwijderen. Er zijn echter ook onderzoeksresultaten die dit tegenspreken. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) adviseert de vrouwen om hun implantaten te laten onderzoeken op eventuele scheurtjes en lekkages en indien nodig de implantaten te laten verwijderen.

Hulp bij letselschade

Indien u letsel oploopt door het gebruik van een product, kunt u de producent hiervoor aansprakelijk stellen. Letselschadebureau LetselPro helpt u kosteloos uw letselschade te verhalen. Voor een vrijblijvend gesprek met een van onze letselschadespecialisten kunt u contact met ons opnemen via het online contactformulier of via telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!