30 januari 2014

Inmiddels hebben meer dan vijftig Nederlandse vrouwen zich gemeld bij het letselschadekantoor SAP Advocaten. De vrouwen zijn slachtoffer van (mogelijk) lekkende PIP-implantaten en willen in Frankrijk een letselschade claim indienen tegen het keuringsbedrijf TÜV Rheinland. SAP Advocaten werkt samen met een Frans advocatenkantoor en sluit zich aan bij een al lopende rechtszaak. In 2013 heeft de Franse rechter geoordeeld dat zo’n 1.600 vrouwen ongeveer €3.000,- per persoon aan smartengeld krijgen van TÜV Rheinland.

Gezondheidsrisico’s bij PIP-implantaten

In Nederland zijn meer dan 1.000 vrouwen die borstimplantaten hebben van het merk PIP. In 2011 is er onder deze vrouwen veel onrust ontstaan, omdat de implantaten gezondheidsrisico’s zouden opleveren. Dit wordt echter door onderzoeken tegengesproken. De oprichter van PIP, Jean-Claude Maas, is eind 2013 veroordeeld tot vier jaar cel. De Franse rechtbank in Marseille vond dat er afdoende bewijs was verzameld om aannemelijk te maken dat Maas zijn klanten doelbewust heeft bedrogen.

Letselschade claims Nederlandse vrouwen

TÜV Rheinland keurde de implantaten goed voor de Europese markt. Met het oordeel van de Franse rechter is nu de deur opengezet voor letselschade claims van Nederlandse vrouwen. Er wordt verwacht dat er nog meer vrouwen zich zullen aansluiten bij de gezamenlijke letselschade claim. Advocaat Sander de Lang geeft aan dat per persoon moet worden gekeken naar het opgelopen letsel. Dit kan zowel materiële schade als immateriële schade zijn. Men verwacht dat er bedragen tussen de €10.000,- en €50.000,- aan smartengeld zullen worden uitgekeerd. Een definitieve uitspraak in de zaak tegen TÜV Rheinland zal naar alle waarschijnlijkheid binnen anderhalf jaar plaatsvinden.

Advocate Shanta Singh vertegenwoordigt ook ongeveer 250 vrouwen. Zij hebben zich via het Meldpunt Klachten Siliconen gemeld. Op dit moment is de advocate aan het inventariseren wat de beste optie voor haar cliënten is om hun letsel vergoedt te krijgen. Mogelijk sluit Shanta Singh zich eveneens aan bij de rechtszaak die loopt in Frankrijk. Ook is het denkbaar dat er in Nederland een separate zaak wordt opgestart.

Slachtoffer van PIP-implantaten?

Bent u ook slachtoffer geworden van lekkende PIP-implantaten? Dan is het de kans groot dat u recht heeft op een letselschadevergoeding en smartengeld. Hoe hoog de vergoeding is waarop u aanspraak maakt, dat hangt sterk af van de uitkomsten in de gerechtelijke trajecten. Wel is het zéér belangrijk dat u zich als slachtoffer zo snel mogelijk meldt bij een letselschadespecialist, zoals LetselPro. Letselschadespecialisten kunnen u immers precies vertellen wat u wel en niet mag doen om uw aanspraak op een vergoeding en smartengeld te behouden.

Kortom, neem vandaag nog contact op met letselschadebureau LetselPro en zorg dat u tijdig uw claim via ons indient! Uiteraard bent u bij ons ook aan het juist adres voor kosteloos en vrijblijvend advies op het gebied van letselschade bij een verkeersongeval, letselschade bij een bedrijfsongeval of medische letselschade.

Doe de letselschadetest!