Op 30 maart 2015 laat een 52-jarige vrouw haar hond uit. Ze loopt met haar hond aangelijnd langs het huis van de buren. De hond van de buren zit achter de voordeur en gaat als een wilde tekeer. Ze loopt door en ziet vanuit haar ooghoek dat de deur opengaat. De hond van de buren rent naar buiten en stort zich op haar hond. Op het moment dat de vrouw haar hond op wil pakken wordt ze in haar rechterhand gebeten door de hond van de buren. Tot haar grote schrik ziet ze dat haar vingertop loshangt.

Letsel

Het slachtoffer wordt direct na het ongeval met de ambulance vervoerd naar het Isala Ziekenhuis te Zwolle. Er worden foto’s gemaakt waaruit blijkt dat de strek en buigpees zenuwen zijn afgescheurd van de rechterringvinger. De loshangende vingertop wordt vastgezet en met een operatie wordt er een pin in haar vinger geplaatst en de pezen en zenuwen worden vastgezet.

De vrouw ervaart regelmatig pijn doordat zij de vinger vaak stoot door de veranderde stand en de stijfheid in het eindkootje. Tevens heeft ze geen kracht meer in haar rechterhand. In het begin bestond de neiging om de vinger omhoog te houden en uit de weg, maar betrokkene probeert zoveel mogelijk deze bewust in te schakelen en daarbij te gebruiken, zoals zij heeft geleerd tijdens haar revalidatie.

Schadeposten

Door het ongeval is mevrouw niet meer in staat om bepaalde huishoudelijke taken, zoals wringen, pannen afgieten, stofzuigen en strijken uit te voeren en heeft zij een hulp in de huishouding voor gedurende drie uur per week aan moeten nemen. Ook moet ze haar wekelijkse boodschappen samen met een kennis doen, die dan helpt met het dragen van de zware spullen. Met grasmaaien is ze gestopt. Ze heeft iemand aangenomen die de tuin doet.

Naast de beperkingen in het huishouden zijn er vanwege de klachten aan haar hand ook problemen in de werksituatie ontstaan, waardoor ze haar contracturen naar beneden aan heeft moeten laten passen.

Afwikkeling

In eerste instantie schakelt mevrouw haar rechtsbijstandsverzekeraar in om deze schade te behandelen, maar op een gegeven moment komt ze niet verder en gaat ze op zoek naar een andere belangenbehartiger om haar zaak te bespoedigen.

LetselPro neemt haar zaak voortvarend over, zet een expertise in gang bij een handchirurg en berekent aansluitend de verschenen- en toekomstige schade waaronder het verlies aan arbeidsvermogen inclusief pensioenschade, het verlies aan zelfwerkzaamheid voor wat betreft werkzaamheden in en aan de woning en de tuin en de kosten van de huishoudelijke hulp.

Deze letselschadezaak werd uiteindelijk tot volle tevredenheid van het slachtoffer afgewikkeld. De aansprakelijke verzekeraar van de eigenaar van de bijtende hond betaalt haar een schadevergoeding van € 61.500.

Doe de letselschadetest!