Letselschade hoeveel krijg ik? | LetselPro

Letselschade hoeveel krijg ik?

De vraag die wij het vaakst horen omtrent letselschade en letselschadevergoedingen is ‘Hoeveel krijg ik?’, dit is een lastige vraag om een direct antwoord op te geven. De hoogte van het schadebedrag is namelijk van een grote hoeveelheid aan factoren afhankelijk. Onderstaand proberen wij u dit zo goed mogelijk uit te leggen. U kunt hier ook direct contact met ons opnemen om uw zaak te bespreken en om te laten berekenen hoeveel letselschade u heeft opgelopen.

Letselschade berekenen

Het berekenen van letselschade is een taak voor een specialist. Wij hebben daarom een eigen rekenkundige in dienst die exact kan berekenen hoeveel schade u heeft opgelopen. Om u een idee te geven welke factoren onder andere van invloed zijn op de hoogte van uw schadevergoeding, hebben wij voor u het volgende overzicht opgesteld.

 • Leeftijd: bij blijvend letsel is uw leeftijd een van de zwaarst wegende factoren.
 • Verlies van inkomen: wanneer u (deels) arbeidsongeschikt raakt, is het verlies van inkomen veruit de grootste schadepost.
 • Gemis van een hobby: u heeft recht op een vergoeding voor het gemis van een hobby als u hier niet meer toe in staat bent.
 • Kosten voor huishoudelijke hulp: als u niet meer in staat bent om het huishouden te doen, krijgt u een volledige vergoeding voor de huishoudelijke hulp.
 • Medische kosten: alle kosten voor medische hulp dienen te worden vergoed.
 • Smartengeld: u ontvangt smartengeld voor het leed dat u heeft ondergaan.

Voorbeelden van schadevergoedingen

Om u een idee te geven van hoeveel letselschade er in een bepaalde situatie wordt uitgekeerd, hebben wij onderstaand een aantal recente zaken voor u op een rij gezet.

Verkeersongeval vrachtwagenchauffeur

Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur kon niet meer remmen voor een verkeersongeval dat voor hem gebeurde. Hierbij schoof zijn lading zware stenen naar voren en drukte deze de cabine van achteren in. De chauffeur beschadigde hierbij zijn knieën en rug en verloor hierdoor uiteindelijk zijn baan.

De man liep hierbij veel letselschade op, waarvan het grootste deel bestaat uit het verlies van inkomen en de bijkomende pensioenschade. De uiteindelijke schadevergoeding kwam uit op €300.000,-

Letselschadevergoeding: €300.000,- Lees meer..

Fietsongeval

Een 20-jarige jongeman werd van zijn fiets gereden door een vrachtwagen. Dit resulteerde erin dat de jongen ernstig hoofdletsel opliep en in een coma op de intensive care belandde. Na een jaar heeft de jongen zijn leven weer aardig op de rit gekregen en start hij een nieuwe opleiding.

Hoewel de jongen zeer ernstig letsel opliep, is er geen blijvende schade ontstaan. De uiteindelijke schadevergoeding kwam uit op €50.000,-, waarvan de grootste schadeposten het tijdelijk verlies van inkomen, studievertraging en smartengeld zijn.

Letselschadevergoeding: €50.000,- Lees meer..

Bedrijfsongeval uitzendkracht

In een koekfabriek glijdt een 50-jarige vrouw uit op een gladde marmeren trap. Een pees in haar schouder raakt beschadigd en dit belemmert haar in het huishouden en in het uitvoeren van haar werkzaamheden. Ondanks dat het bedrijf niet goed meewerkt, weet LetselPro een volledige schadevergoeding af te dwingen van €67.000,-.

Letselschadevergoeding: €67.000,- Lees meer..

Kosteloze juridische hulp

Zoals u hierboven kunt lezen, gaan wij altijd tot het uiterste voor onze klanten. Hierbij is dit voor u, als slachtoffer, ook nog eens volledig kosteloos. Wilt u zich laten bijstaan door ons team van schadespecialisten of heeft u gewoon een aantal vragen? Neem gerust contact met ons op. Dit is vrijblijvend en uiteraard kosteloos. Wij zijn u graag van dienst.

U bereikt ons op het telefoonnummer 085 – 025 00 60 (tijdens kantoortijden) of via het online contactformulier (buiten kantoortijden).

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent letselschade

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
 • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
 • Bevlogen team van ervaren specialisten
 • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
 • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5