Letselschade hoeveel krijg ik? | LetselPro

Letselschade hoeveel krijg ik?

De vraag die wij het vaakst horen omtrent letselschade en letselschadevergoedingen is ‘Hoeveel krijg ik?’, dit is een lastige vraag om een direct antwoord op te geven. De hoogte van het schadebedrag is namelijk van een grote hoeveelheid aan factoren afhankelijk. Onderstaand proberen wij u dit zo goed mogelijk uit te leggen. U kunt hier ook direct contact met ons opnemen om uw zaak te bespreken en om te laten berekenen hoeveel letselschade u heeft opgelopen.

Letselschade berekenen

Het berekenen van letselschade is een taak voor een specialist. Daarom hebben wij een eigen rekenkundige in dienst die exact kan berekenen hoeveel schade u heeft opgelopen. Om u een idee te geven welke factoren onder andere van invloed zijn op de hoogte van uw schadevergoeding, hebben wij voor u het volgende overzicht opgesteld.

 • Leeftijd: bij blijvend letsel is uw leeftijd een van de zwaarst wegende factoren.
 • Verlies van inkomen: wanneer u (deels) arbeidsongeschikt raakt, is het verlies van inkomen veruit de grootste schadepost.
 • Gemis van een hobby: u heeft recht op een vergoeding voor het gemis van een hobby als u hier niet meer toe in staat bent.
 • Kosten voor huishoudelijke hulp: als u niet meer in staat bent om het huishouden te doen, krijgt u een volledige vergoeding voor de huishoudelijke hulp.
 • Medische kosten: alle kosten voor medische hulp dienen te worden vergoed.
 • Smartengeld: u ontvangt smartengeld voor het leed dat u heeft ondergaan.

Voorbeelden van schadevergoedingen

Om u een idee te geven van hoeveel letselschade er in een bepaalde situatie wordt uitgekeerd, hebben wij onderstaand een aantal recente zaken voor u op een rij gezet.

Verkeersongeval vrachtwagenchauffeur

Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur kon niet meer remmen voor een verkeersongeval dat voor hem gebeurde. Hierbij schoof zijn lading zware stenen naar voren en drukte deze de cabine van achteren in. De chauffeur beschadigde hierbij zijn knieën en rug en verloor hierdoor uiteindelijk zijn baan.

De man liep hierbij veel letselschade op, waarvan het grootste deel bestaat uit het verlies van inkomen en de bijkomende pensioenschade. De uiteindelijke schadevergoeding kwam uit op €300.000,-

Letselschadevergoeding: €300.000,- Lees meer..

Fietsongeval

Een 20-jarige jongeman werd van zijn fiets gereden door een vrachtwagen. Dit resulteerde erin dat de jongen ernstig hoofdletsel opliep en in een coma op de intensive care belandde. Na een jaar heeft de jongen zijn leven weer aardig op de rit gekregen en start hij een nieuwe opleiding.

Hoewel de jongen zeer ernstig letsel opliep, is er geen blijvende schade ontstaan. De uiteindelijke schadevergoeding kwam uit op €50.000,-, waarvan de grootste schadeposten het tijdelijk verlies van inkomen, studievertraging en smartengeld zijn.

Letselschadevergoeding: €50.000,- Lees meer..

Bedrijfsongeval uitzendkracht

In een koekfabriek glijdt een 50-jarige vrouw uit op een gladde marmeren trap. Een pees in haar schouder raakt beschadigd en dit belemmert haar in het huishouden en in het uitvoeren van haar werkzaamheden. Ondanks dat het bedrijf niet goed meewerkt, weet LetselPro een volledige schadevergoeding af te dwingen van €67.000,-.

Letselschadevergoeding: €67.000,- Lees meer..

Kosteloze juridische hulp

Zoals u hierboven kunt lezen, gaan wij altijd tot het uiterste voor onze klanten. Hierbij is dit voor u, als slachtoffer ook nog eens volledig kosteloos. Wilt u zich laten bijstaan door ons team van schadespecialisten of heeft u gewoon een aantal vragen? Neem gerust contact met ons op. Dit is vrijblijvend en uiteraard kosteloos. Wij zijn u graag van dienst.

U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 085 – 025 00 60 (tijdens kantoortijden) of via het online contactformulier (buiten kantoortijden).

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Hoe hoog is mijn schadevergoeding?

Waar veel slachtoffers direct benieuwd naar zijn, is de hoogte van de eventuele schadevergoeding. Dit is echter een vraagstuk waar niet direct een antwoord op te geven is. Exact de hoogte van de letselschade berekenen is namelijk een complexe taak die van veel variabelen afhankelijk is. Zo is de hoogte van het te claimen bedrag onder andere afhankelijk van de volgende schadeposten:

 • de mate waarin u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt;
 • het niet meer kunnen uitoefenen van een hobby;
 • niet meer in staat zijn om het huishouden te doen;
 • opgelopen pensioenschade;
 • kosten voor medische hulp;
 • het leed dat u heeft ondergaan en/of nog steeds ondervind.

Er zijn echter nog vele andere schadeposten. Om een exacte berekening te kunnen maken, zullen onze specialisten samen met u een dossier opstellen. Want om het totale bedrag te kunnen claimen, dienen alle schadeposten onderbouwd te worden. Door onze expertise op het gebied van letselschade, zien wij geen schadeposten over het hoofd en kan het maximale bedrag worden geclaimd.

Hoeveel schadevergoeding ontvang ik bij een verkeersongeval?

De hoeveelheid schadevergoeding die u ontvangt hangt van de ernst van het ongeluk af, waarbij ook bewezen moet worden wie het ongeluk heeft veroorzaakt. Het is daarom ook nodig om bewijzen te verzamelen wanneer het ongeluk heeft plaatsgevonden. Het kan namelijk zo zijn dat de klachten zich pas later op zullen doen, waardoor het moeilijk is aan te tonen dat het letsel ook daadwerkelijk is ontstaan door het ongeluk. Laat altijd foto's maken van het ongeluk, ga direct langs de dokter voor een evaluatie en bewaar documenten goed.

Zijn er landelijke afspraken gemaakt voor de vergoeding van schadeposten?

Vertegenwoordigers van verschillende partijen hebben voor alle schadeposten afspraken gemaakt voor de waardering hiervoor. Deze afspraken zijn vastgelegd in de zogenaamde Letselschade Richtlijnen.

Dergelijke Letselschade Richtlijnen zijn opgesteld ten behoeve van de vergoeding van huishoudelijke hulp, kilometervergoeding, ziekenhuis- en revalidatie daggeldvergoeding, zelfwerkzaamheid, licht letsel inclusief smartengeld en studievertraging. De hoogte van de vergoeding van deze posten die wordt toegekend, wordt geaccepteerd door zowel belangenbehartigers als verzekeraars. Door een beroep te doen op de betreffende richtlijn wordt de daarbij genoteerde vergoeding geaccepteerd.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent letselschade

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.