Op 26 mei 2011 raakte een vrachtwagenchauffeur ter hoogte van Vinkeveen betrokken bij een verkeersongeval, waarbij hij fors knieletsel opliep.

Toedracht ongeval

De man reed op de rechterrijbaan van de 5-baans snelweg aldaar, toen hij zag dat twee auto’s elkaar aan het inhalen waren. De chauffeur van één van de auto’s raakte de macht over het stuur kwijt, tolde over de weg en kwam terecht op de rijbaan waarop de vrachtwagenchauffeur reed. Deze probeerde nog hard te remmen en de vrachtwagencombinatie recht te houden. Als hij het stuur zou hebben omgegooid, zou de vrachtwagen zeker zijn gaan kantelen. Hij is vervolgens vol tegen de auto aangekomen. Zijn vrachtwagen was geladen met een vracht stenen en deze zijn door de aanrijding helemaal naar voren geschoven. De cabine is hierdoor naar voren gedrukt, evenals de stoel van de chauffeur. Met zijn knieën is hij daardoor onder het dashboard geslagen. Het bewustzijn heeft hij hierbij niet verloren. De chauffeur probeerde uit zijn cabine te stappen, maar zakte vrijwel direct door zijn benen heen. Bovendien had hij uitgesproken pijnklachten aan de voorzijde van beide knieën, alwaar een forse bloeduitstorting bestond. Tevens had hij pijn in zijn rug.

Voorschot letselschade

De verzekeraar van de over-de-weg-tollende auto erkent geen aansprakelijkheid voor het verkeersongeval van de vrachtwagenchauffeur en behandelt de zaak ook niet op grond van de schuldloze derde regeling. Volgens hen is er een buitenlandse auto bij betrokken, die bovendien is doorgereden. De vrachtwagenchauffeur neemt in februari 2012 contact op met een letselschadejurist van LetselPro, omdat hij niet verder komt met het regelen van zijn letselschade. LetselPro wendt zich tot de werkgever van de chauffeur aangezien het ongeval is gebeurd tijdens zijn werk. De schade wordt vervolgens in behandeling genomen op grond van de door de werkgever voor zijn werknemers afgesloten WEGAM polis en de betreffende verzekeraar betaalt kort daarna een eerste voorschot op de uiteindelijke schadevergoeding.

Arbeidsongeschikt

Na het ongeval heeft het slachtoffer twee weken thuis gezeten. Hij geeft aan dat in deze periode een forse bloeduitstorting aanwezig was aan de voorzijde van beide knieën en bovenbenen. Hij is langzaam weer aan het werk gegaan, doch merkte dat het steeds moeilijker werd om de koppeling in te trappen en ook het lopen ging steeds moeizamer. Uiteindelijk verliest hij zijn baan en komt in de WIA terecht.

Afwikkeling letselschade

Nadat er medisch een eindtoestand is bereikt komt het tot een afwikkeling van de schade. Het verlies aan verdienvermogen inclusief de pensioenschade is de grootste schadepost. Deze schade wordt nauwkeurig berekend door de rekenkundige van LetselPro en volledig vergoed door de verzekeraar. Onlangs werd deze letselschadezaak afgewikkeld met een totale schadevergoeding van €300.000,00 voor de letselschade van de vrachtwagenchauffeur. Dit, tot volle tevredenheid van onze cliënt.

Doe de letselschadetest!