Een 38-jarige zelfstandige onderhoudsmonteur wordt met zijn auto van de weg gereden. Bij het verkeersongeval liep de man letsel op, waardoor hij niet meer in staat is om de werkzaamheden voor zijn eigen onderneming uit te voeren.

Ernstig verkeersongeval

Het slachtoffer reed eind 2010 met zijn auto over de A50 tussen Uden en Eindhoven. Een andere auto kwam in aanraking met de vangrail. De bestuurder probeerde de auto weer onder controle te krijgen, maar bij de corrigerende handeling schoot de auto naar rechts en botste met de auto van het slachtoffer. Hierbij werd de auto van de man aan de kant geduwd, sloeg over de kop en kwam in de sloot terecht. Het slachtoffer werd direct per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na onderzoek mocht hij dezelfde dag nog naar huis.

Klachten na het ongeval

De man heeft een ernstig verkeersongeval meegemaakt, maar in eerste instantie lijkt het letsel wel mee te vallen. Hij heeft last van een gekneusde linkerhand, kneuzing bij het oog en hij is onderkoeld geraakt doordat hij in het water heeft gelegen. De volgende dag voelt de man zich echter helemaal niet goed. Hij is dan ook dezelfde dag direct weer naar het ziekenhuis gegaan. Hij is een dag opgenomen geweest, waarna hij weer naar huis mocht. De neurochirurg denkt aan een hersenkneuzing en de behandelende artsen denken aan hetzelfde.

Achteraf vallen de klachten dus niet mee. De man gaat zich steeds slechter voelen. Hij heeft ernstige problemen en heeft geen energie meer. Dit, terwijl de man voor het ongeval een zeer energiek figuur was, een creatieve opgewekte man, die vol initiatieven zat. Hij was altijd actief bezig en hield veel van muziek. Na het ongeval is daar niks meer van over. Hij heeft niet de energie ook maar iets te ondenemen en kan geluid heel slecht verdragen. De prikkels die hij dan ervaart kan hij niet aan. Kortom, het is niet meer de persoon van voor het ongeval, eigenlijk is hij exact het tegenovergestelde geworden.

Arbeidsongeschikt

Het slachtoffer is zelfstandig onderhoudsmonteur. Hij verricht onderhoud aan machines bij over het algemeen grote bedrijven. Op scheepswerven, aan kranen, in de chemische industrie in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het is specialistisch werk, dat hij verricht voor een drietal vaste opdrachtgevers. Gemiddeld werkt hij zo’n 70 uur per week. Door het ongeval heeft hij zijn werkzaamheden moeten staken. Machineonderhoud, zeker aan grote machines, is fysiek belastend werk. Hierbij worden nek, schouders, armen, rug en benen fors belast. Tevens moet je een goede vakkennis hebben, alert kunnen reageren en goed weten waar je mee bezig bent. Fysiek en mentaal is de man niet in staat om zijn werk goed uit te kunnen voeren en hij raakt volledig arbeidsongeschikt. De verwachting is dat het herstel erg lang zal duren.

Deelgeschil

Begin 2011 neemt het slachtoffer contact op met LetselPro om zijn schade te verhalen op de aansprakelijke verzekeraar. Eind 2011 doet de verzekeraar een voorstel om de zaak te regelen voor €40.000,00. Een belachelijk voorstel, omdat er nog geen sprake is van een medische eindtoestand en de schade een veelvoud is van het aangeboden bedrag. De man gaat dan ook niet akkoord. Daarna is de verzekeraar ondanks herhaald verzoek niet bereid om aanvullend te bevoorschotten, waardoor er een onhoudbare situatie ontstaat. De grote psychische belasting die daar het gevolg van is, heeft een grote negatieve invloed op het gezinsleven van de man en op de kans om succesvol te revalideren. LetselPro schakelt haar advocaat in voor het opstarten van een deelgeschil ter verkrijging van een substantieel aanvullend voorschot.

Schaderegeling

Enkele dagen voor de behandeling van het verzoekschrift bij de Rechtbank zegt de verzekeraar een aanvullend voorschot toe van €60.000,00 waardoor de schaderegeling weer vlot wordt getrokken. In juli 2012 doet de verzekeraar een tweede poging om de zaak te regelen, dit keer voor een bedrag van €200.000,00. Ook nu adviseert LetselPro de man om niet in te gaan op het aanbod. Er volgt een neurologische expertise met als conclusie, dat de klachten niet neurologisch verklaard kunnen worden. De verzekeraar grijpt dit aan om in juli 2013 een voorstel te doen van €250.000,00. Bovenstaande conclusie betekent echter niet dat er geen klachten en/of beperkingen zijn als gevolg van het ongeval. De man gaat niet akkoord en de medisch adviseur van LetselPro stelt een psychiatrische expertise voor. Deze valt gunstig uit voor het slachtoffer, waarop de tegenpartij in mei 2014 een nieuw voorstel doet van €400.000,00. Uiteindelijk is deze letselschadezaak recent geregeld voor een letselschadevergoeding van liefst €750.000,00. Dit, tot volle tevredenheid van het slachtoffer.

Contact

Heeft u als ZZP-er letselschade opgelopen bij een ongeval? Neem dan zo snel mogelijk geheel vrijblijvend contact op met één van onze juristen voor een gratis en vrijblijvend advies!

Doe de letselschadetest!