Een 17-jarige jongen is betrokken bij een ernstig verkeersongeval. Er is sprake van een HET (Hoog Energetisch Trauma). Het slachtoffer rijdt met zijn scooter tegen een oplegger van een vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen had hem bij het afslaan over het hoofd gezien. Ten gevolge van het ongeval was er sprake van een hersenkneuzing, een longkneuzing, gebroken ribben, verwondingen ter hoogte van de borstkas, de schouder en de linker bovenarm.

Opleiding

Na het afronden van zijn vmbo-opleiding is betrokkene verder gegaan met zijn schoolloopbaan in het vierde jaar van de HAVO. Het plan van betrokkene was om beroepsmilitair te worden. In dat kader had hij gesolliciteerd bij de Koninklijke Landmacht. Hij werd uitgenodigd voor een psychologisch onderzoek en moest zich melden bij Defensie Personele Diensten (DPD) in de Marinekazerne te Amsterdam. Aansluitend zou een medische keuring plaatsvinden. Als gevolg van het betrokkene overkomen ongeval heeft een en ander niet kunnen plaatsvinden.

Werksituatie

Inmiddels is betrokkene werkzaam op MBO-niveau. Hij werkt bij een advies- en onderzoeksbureau in de wegenbouw. Hij is daar begonnen als laboratoriummedewerker en is later gaan werken als kwaliteitsbegeleider. Iets heel anders dan een baan als beroepsmilitair.

Arbeidsdeskundige

Om het verschil in inkomen tussen de situatie met ongeval en de hypothetische situatie zonder ongeval in kaart te kunnen brengen, schakelen beide partijen een arbeidsdeskundige in om te onderzoeken hoe het carrièreverloop bij Defensie zonder ongeval zou zijn geweest. Binnen Defensie is een langdurige carrière mogelijk. Dit hangt grotendeels af van de persoonlijke ontwikkeling van personen gedurende hun loopbaan. Er worden diverse doorgroeimogelijkheden geboden. Bovenop het basissalaris en de standaardtoelages kan men nog in aanmerking komen voor een uitzendtoelage, oefentoelage, onregelmatigheidstoeslag en andere vakspecifieke toelages. Tevens wordt bijgedragen aan de ziektekosten, reiskosten, het pensioen en eventueel ouderschapsverlof.

Vergoeding voor schade

Op basis van de bevindingen van de arbeidsdeskundige berekent de rekenkundige van LetselPro het verlies aan arbeidsvermogen en de pensioenschade. Inclusief een vergoeding voor het smartengeld betaalt de aansprakelijke verzekeraar in totaal een bedrag van € 312.106,32 als vergoeding voor verschenen- en toekomstige schade.

Doe de letselschadetest!