Schadevergoeding PTSS politie en defensie

Schadevergoeding PTSS

Bij een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) kunnen de gevolgen voor het slachtoffer groot zijn. PTSS kan optreden na een shockerende gebeurtenis, bijvoorbeeld een levensbedreigende situatie. Deze aandoening komt vaak voor bij personeel van de politie, brandweer en defensie. Echter kan er ook sprake van PTSS zijn na een heftig verkeers- of bedrijfsongeval. Ontvang een schadevergoeding voor PTSS met de hulp van LetselPro!

Wat is PTSS?

PTSS is een stoornis die kan optreden bij iemand die een heftige gebeurtenis heeft meegemaakt en dit niet goed heeft verwerkt. Dit heeft tot gevolg dat het slachtoffer klachten kan ervaren op zowel geestelijk als lichamelijk gebied. Zo heeft iemand met PTSS vaak slaapproblemen, zijn zij snel agressief, kunnen neerslachtig/depressief zijn en gaan gebukt onder ernstige stress.

PTSS politie en defensie

PTSS komt geregeld voor bij politieagenten en defensiepersoneel. Bij dergelijke beroepen komen shockerende situaties vaker voor dan bij andere beroepen. Hoewel er steeds meer aandacht is voor PTSS, wordt er nog steeds te weinig gedaan om PTSS te voorkomen. Het ontstaan van PTSS bij politie en defensie kan ook sluipend ontstaan, door regelmatige blootstelling aan shockerende gebeurtenissen. Wanneer u als medewerker van politie of defensie een schadevergoeding voor PTSS wilt claimen, neem dan direct contact met ons op voor kosteloze hulp.

Schadevergoeding PTSS claimen

Om een schadevergoeding te claimen voor PTSS is het wel noodzakelijk een aansprakelijke partij te hebben. In geval van een verkeersongeval of bedrijfsongeval is dit vaak al duidelijk op het moment dat PTSS wordt geconstateerd. De partij die schuld heeft aan het veroorzaken van het ongeval is ook aansprakelijk voor de gevolgen van PTSS bij het slachtoffer. Ook wanneer letselschade in een eerder stadium al is vergoed, kan PTSS (wat vaak later optreed) alsnog worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Schadeposten PTSS

Voordat alle schadeposten in kaart worden gebracht dient te worden vastgesteld dat er daadwerkelijk sprake is van PTSS. Dit wordt door een onafhankelijke expert (psychiater) gedaan. Nadat is vastgesteld dat het inderdaad om PTSS gaat en dit het gevolg is van het ongeluk, kan er een berekening worden gemaakt van de exacte schade die is opgelopen en eventueel nog gaat volgen.

De grootste schadepost is vaak het verlies aan arbeidsvermogen (arbeidsongeschiktheid). Daarnaast hebben slachtoffers van PTSS recht op smartengeld voor de immateriële schade die is opgelopen en het vergoeden van alle medische kosten die niet worden gedekt door de zorgverzekering. Het in kaart brengen van alle schadeposten is specialistisch werk dat wordt uitgevoerd door onze eigen rekenkundige. Zo bent u ervan verzekerd dat er niets over het hoofd wordt gezien en u de maximale vergoeding kunt claimen.

Gratis hulp bij claimen schadevergoeding PTSS

De kosten voor onze juridische hulp worden verhaald op de aansprakelijke partij. Voor u is onze hulp bij het claimen van een schadevergoeding voor PTSS of andere letselschade altijd gratis. Neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten en leg uw zaak vrijblijvend voor. Zij zullen u altijd voorzien van passend advies, ook wanneer wij u niet van dienst kunnen zijn.

Contact opnemen kunt u telefonisch doen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via het contactformulier op onze website. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.

Kan ik mijn letselschadezaak voorleggen aan LetselPro voor een second opinion?

In veel gevallen zijn slachtoffers van letselschade onzeker of het aangeboden bedrag reëel is als schadevergoeding voor het letsel dat zij hebben opgelopen. Dit is vaak zelfs zo wanneer zij al worden vertegenwoordigd door een letselschadespecialist of advocaat. Een oplossing is het aanvragen van second opinion om te toetsen of de geboden letselschadevergoeding overeenkomt met de werkelijk geleden schade.

Wilt u er dus zeker van zijn dat u niet wordt afgescheept met een te laag letselschadebedrag, dan kunt u bij ons terecht voor een second opinion van uw schadevergoeding. Wij zullen uw zaak grondig bekijken en u van advies voorzien met betrekking tot een realistische schadevergoeding.

Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.

Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.

Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?

  • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
  • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
  • Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
  • Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Schadevergoeding PTSS

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 78 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

Whatsapp for Business

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.