Schadevergoeding PTSS politie en defensie

Schadevergoeding PTSS

Bij een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) kunnen de gevolgen voor het slachtoffer groot zijn. PTSS kan optreden na een shockerende gebeurtenis, bijvoorbeeld een levensbedreigende situatie. Deze aandoening komt vaak voor bij personeel van de politie, brandweer en defensie. Echter kan er ook sprake van PTSS zijn na een heftig verkeers- of bedrijfsongeval.

Wat is PTSS?

PTSS is een stoornis die kan optreden bij iemand die een heftige gebeurtenis heeft meegemaakt en dit niet goed heeft verwerkt. Dit heeft tot gevolg dat het slachtoffer klachten kan ervaren op zowel geestelijk als lichamelijk gebied. Zo heeft iemand met PTSS vaak slaapproblemen, zijn zij snel agressief, kunnen neerslachtig/depressief zijn en gaan gebukt onder ernstige stress.

PTSS politie en defensie

PTSS komt geregeld voor bij politieagenten en defensiepersoneel. Bij dergelijke beroepen komen shockerende situaties vaker voor dan bij andere beroepen. Hoewel er steeds meer aandacht is voor PTSS, wordt er nog steeds te weinig gedaan om PTSS te voorkomen. Het ontstaan van PTSS bij politie en defensie kan ook sluipend ontstaan, door regelmatige blootstelling aan shockerende gebeurtenissen. Wanneer u als medewerker van politie of defensie een schadevergoeding voor PTSS wilt claimen, neem dan direct contact met ons op voor kosteloze hulp.

Schadevergoeding PTSS claimen

Om een schadevergoeding te claimen voor PTSS is het wel noodzakelijk een aansprakelijke partij te hebben. In geval van een verkeersongeval of bedrijfsongeval is dit vaak al duidelijk op het moment dat PTSS wordt geconstateerd. De partij die schuld heeft aan het veroorzaken van het ongeval is ook aansprakelijk voor de gevolgen van PTSS bij het slachtoffer. Ook wanneer letselschade in een eerder stadium al is vergoed, kan PTSS (wat vaak later optreed) alsnog worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Schadeposten PTSS

Voordat alle schadeposten in kaart worden gebracht dient te worden vastgesteld dat er daadwerkelijk sprake is van PTSS. Dit wordt door een onafhankelijke expert (psychiater) gedaan. Nadat is vastgesteld dat het inderdaad om PTSS gaat en dit het gevolg is van het ongeluk, kan er een berekening worden gemaakt van de exacte schade die is opgelopen en eventueel nog gaat volgen.

De grootste schadepost is vaak het verlies aan arbeidsvermogen (arbeidsongeschiktheid). Daarnaast hebben slachtoffers van PTSS recht op smartengeld voor de immateriële schade die is opgelopen en het vergoeden van alle medische kosten die niet worden gedekt door de zorgverzekering. Het in kaart brengen van alle schadeposten is specialistisch werk dat wordt uitgevoerd door onze eigen rekenkundige. Zo bent u ervan verzekerd dat er niets over het hoofd wordt gezien en u de maximale vergoeding kunt claimen.

Gratis hulp bij claimen schadevergoeding PTSS

De kosten voor onze juridische hulp worden verhaald op de aansprakelijke partij. Voor u is onze hulp bij het claimen van een schadevergoeding voor PTSS of andere letselschade altijd gratis. Neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten en leg uw zaak vrijblijvend voor. Zij zullen u altijd voorzien van passend advies, ook wanneer wij u niet van dienst kunnen zijn.

Contact opnemen kunt u telefonisch doen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via het contactformulier op onze website. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent Schadevergoeding PTSS

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5