Een 35-jarige zelfstandig ondernemer uit Den Bosch wordt van achteren aangereden in zijn auto door een vrachtwagen. Sindsdien heeft hij last van lage rugpijn met uitstraling naar het rechterbeen. De man was voordien niet bekend met soortgelijke klachten.

Vervangende kracht

Als gevolg van zijn klachten/beperkingen door het ongeval kan de man minder uren werken in zijn eigen bedrijf dan voorheen. Om niet in de problemen te komen met zijn opdrachtgevers heeft hij daar iemand anders voor moeten inschakelen. Bovendien heeft betrokkene een appartement gehuurd in de Randstad om de projecten van zijn bedrijf in Rotterdam en Delft voort te kunnen zetten, aangezien de lange autoritten vanwege de rugklachten problemen opleverden. Ook maakt hij gebruik van een andere auto met een hogere instap.

Voorschot

De ondernemer laat zijn letselschadedossier in eerste instantie behandelen door een rechtsbijstandsverzekeraar, maar omdat hij daar naar zijn gevoel niet veel verder komt stapt hij over naar LetselPro. Er wordt snel een gezamenlijk huisbezoek aan de man gebracht om in gesprek te gaan met de wederpartij. Niet veel later wordt er een substantieel voorschot betaald door de aansprakelijke verzekeraar, zodat de continuïteit van de onderneming kan worden gewaarborgd en de man kan werken aan zijn herstel.

Eindregeling

Uiteindelijk wordt er door LetselPro een schadevergoeding geregeld voor de verschenen en toekomstige extra personeels- en huisvestingskosten met als uitgangspunt dat de man daardoor voor een langere periode kan werken aan zijn herstel, zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over het voortbestaan van zijn onderneming. Daarnaast vergoedt de aansprakelijke verzekeraar een lumpsum voor het verlies aan zelfwerkzaamheid, de onvergoede medische kosten en het smartengeld. De tegenpartij wil hiervoor een bedrag vergoeden van € 185.000,-, maar LetselPro weet de verzekeraar te overtuigen om de schadevergoeding te verhogen naar € 285.000,-. De ondernemer is zeer tevreden met het behaalde resultaat.

Doe de letselschadetest!