23 april 2013

In 2012 is ruim 4.500 keer ziekenhuispersoneel slachtoffer geworden van fysiek of verbaal geweld. In 200 van die gevallen was het geweld zo ernstig, dat een toegangsverbod voor die bewuste zorginstelling is opgelegd aan de dader. Dit blijkt uit cijfers die door het Algemeen Dagblad werd ontvangen van verschillende ziekenhuizen. Het aantal incidenten wordt door Minister Schippers van Volksgezondheid ‘volstrekt ontoelaatbaar’ genoemd. Ook De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NBZ) noemt het ‘niet acceptabel’.

Vooral door het aanstellen van extra beveiliging en het geven van anti-agressiecursussen proberen ziekenhuizen het aantal geweldsdelicten terug te dringen. Helaas blijven vooralsnog geweldsincidenten dagelijkse praktijk voor ziekenhuizen. Op jaarbasis gaat het om 1.200 gevallen van fysiek geweld (slaan, schoppen en vechten) en ongeveer 3.300 incidenten waar bedreigingen en scheldpartijen plaatsvinden. Soms gaan deze dreigingen zelfs zo ver dat ziekenhuispersoneel slachtoffer wordt van stalking. Behoorlijk schokkende cijfers.

Ook wanneer bedreigd, gestalkt of beledigd wordt kunt u in aanmerking komen voor een letselschadevergoeding. Is u iets soortgelijks overkomen en bent u benieuwd of u recht heeft op een letselschadevergoeding? Neem dan contact op met onze letselschadespecialisten voor gratis advies.

Doe de letselschadetest!