10 september 2012

Het is mogelijk dat winkeliers in de toekomst sneller aansprakelijk worden gesteld voor letselschade die personeel oploopt bij een overval. Van deze aansprakelijkheidsstelling zal met name sprake zijn als geoordeeld wordt dat de winkel in kwestie niet voldoende beveiligd was ten tijde van de overval en als de overvaller niet aangehouden wordt. Dit meldt het Algemeen Dagblad onlangs. De krant concludeert dit naar aanleiding van een zaak waarbij een winkelmedewerkster werd neergestoken.

Winkelier betaalt letselschadevergoeding alleen bij een lakse houding

In de zaak werd de winkeleigenaar aansprakelijk gesteld voor een letselschade vergoeding van tienduizenden euro’s omdat er geen beveiligingscamera’s in de winkel aanwezig waren, de vrouw alleen aanwezig was en, ondanks meermalen door haar verzocht, de winkeleigenaar de medewerker geen overvaltraining had laten volgen.

Met deze uitspraak lijkt het erop dat winkeleigenaren meer dan voorheen aansprakelijk gesteld kunnen worden als zij niet genoeg verantwoordelijkheid nemen in het aanbieden van een veilige werkplek voor haar medewerkers, ook in winkels.

Doe de letselschadetest!