17 februari 2023

Het is weer februari, de maand waarin veel Nederlanders op wintersport gaan. Helaas gaat dit vaak gepaard met een stijging van het aantal mensen met letselschade. Dat een ongeluk op de skipiste in een klein hoekje zit, is bij de meeste mensen bekend. Maar heeft u ook al eens stilgestaan bij een ongeluk met de auto onderweg naar uw bestemming? Door het winterse weer kan een glijpartij soms onvermijdelijk zijn. In dit artikel bespreken wij wat u het beste kunt doen als u letselschade heeft opgelopen tijdens de wintersport.

Letselschade door een skiongeluk

U heeft er een lange tijd naar uitgekeken, de wintersportvakantie! Helaas, nu het eindelijk zo ver is, bent u betrokken geraakt bij een skiongeluk waarbij u letselschade heeft opgelopen. Vaak vindt zo’n ongeluk plaats in het buitenland, waardoor u bijna altijd te maken heeft met de regels van het desbetreffende land. De enige uitzondering hierop is, wanneer u in een ongeluk terecht komt met een andere Nederlander, dan geldt namelijk het Nederlands recht. We begrijpen dat hierdoor de nodige verwarring kan ontstaan. Daarnaast begeeft u zich als skiër in een sportieve situatie, wat ervoor zorgt dat de aansprakelijkheidsdrempel hoger ligt. Als het ongeluk door een ander is ontstaan, is het gelukkig niet onmogelijk om de letselschade te claimen. Onze letselschadespecialist helpt u dan ook graag verder.

Letselschade bij een eenzijdig auto-ongeluk door sneeuw

De wintersportvakantie zit erop en iedereen gaat in goede gezondheid weer richting huis. Maar helaas, door de enorme sneeuwval komt u in een glijpartij terecht en verliest u de macht over het stuur. Hierdoor ontstaat een eenzijdig auto-ongeluk waarbij u niet alleen materiële schade heeft, maar ook nekklachten oploopt. Kunt u deze letselschade claimen aangezien er niemand is die u aansprakelijk kunt stellen? Ja, het is mogelijk om alsnog een letselschadevergoeding te krijgen. Zo dekt de ‘schadeverzekering inzittenden’ de schade van alle inzittenden, dus ook die van de bestuurder.

LetselPro is uw specialist bij letselschade tijdens de wintersport

Het is vaak lastig om een letselschadevergoeding te claimen bij een ongeval tijdens wintersport. Daarom staan de letselschadespecialisten van LetselPro u graag bij tijdens dit gehele proces. Wij proberen zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, zodat u zich kunt focussen op het herstelproces. Wil u uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen? Vul dan ons online contactformulier in of bel naar 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!