29 april 2013

Cijfers over het jaar 2011, gepubliceerd door de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), geven een schokkend beeld over de impact van het ‘afgeleide bestuurders’. Op de Amerikaanse wegen blijken maar liefst 3.331 verkeersdoden en 387.000 letselschade slachtoffers te wijten te zijn aan het feit dat bestuurders waren afgeleid. In veel gevallen ging het om het gebruik van de mobiele telefoon, het lezen van een kaart, eten en drinken, het instellen van de radio- of cd-speler, scheren of aanbrengen van make-up.

Telefoon grootste oorzaak letsel

Met name het gebruik van de mobiele telefoon blijkt in de Verenigde Staten een probleem. Het risico op een verkeersongeval tijdens het versturen van tekstberichten wordt maar liefst met een factor 23 verhoogd. Om die reden is in 39 staten reeds een verbod op SMS-en van kracht en is in 10 staten ondertussen handsfree bellen verplicht.

Onderzoek toont overigens aan dat een groot deel van de bevolking achter dergelijke wetten staat. Een verdere uitbreiding ligt dus in de lijn der verwachting. Met, hopelijk, een daling in het aantal verkeersongevallen met doden en letselschade slachtoffers tot gevolg.

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval, en de tegenpartij schuld hieraan heeft, is het mogelijk het hierbij opgelopen letsel (bijvoorbeeld een whiplash) vergoedt wordt. Een letselschade advocaat van LetselPro assisteert u in het verkrijgen van de juiste letselschadevergoeding en smartengeld. U kunt contact opnemen met LetselPro voor gratis en vrijblijvend advies!

Doe de letselschadetest!