25 februari 2015

Uit onderzoek van ANWB Autoverzekering in samenwerking met Multiscope blijkt dat ongeveer één op de drie automobilisten in zijn leven betrokken raakt bij een (eenzijdig) verkeersongeval. Het gaat hierbij onder andere om kop-staartbotsingen en botsingen met stilstaande auto’s en paaltjes. Met het oog op deze gegevens, is het niet verwonderlijk dat bijna de helft van de automobilisten de auto laat staan bij winterse omstandigheden. Van de mensen die dit niet doen, geeft 87% aan gespannen te zijn wanneer zij autorijden in winterse omstandigheden.

Verkeersongevallen

Slechts twee derde van de automobilisten die in winters weer rijden, krijgt niet te maken met schade aan hun auto of zichzelf. Van de mensen die te maken krijgen met schade, raakt de helft betrokken bij een eenzijdig ongeval (16,33% van alle respondenten), 8,3% had last van parkeerschade, 8,4% raakte betrokken bij een verkeersongeval met een andere auto. De overige gevallen van schade betrof ruitschade, storm- of hagelschade en een botsing met een andere verkeersdeelnemer (voetganger of (brom)fiets). Onduidelijk is bij welk percentage van de verkeersongevallen er sprake was van letselschade.

Maatregelen om verkeersongeval in de winter te voorkomen

Hoewel het nu richting het einde van de winter gaat, is het interessant te weten wat de mensen deze winter deden om een verkeersongeval als gevolg van winters weer te voorkomen. Van alle ondervraagden gaf 22,4% aan geen maatregelen te nemen tegen de winterse omstandigheden op de weg. De mensen die wel maatregelen namen, deden het onderstaande:

  • 41,1% geeft aan over een winterpakket te beschikken bestaande uit antivries, krabbers en sneeuwkettingen;
  • 37,3% wisselt de zomerbanden in voor winterbanden voor verbeterde grip tijdens winterse omstandigheden;
  • 26,8% liet een complete wintercheck doen in een autogarage;
  • 12,7% volgde een slipcursus;
  • 4,1% deed zelf een korte wintercheck onder de motorkap van de auto.

Juridische hulp bij letselschade na een verkeersongeval

Bent u ondanks voorzorgsmaatregelen toch betrokken geraakt bij een verkeersongeval? En, heeft u hierbij letsel opgelopen zonder u schuld heeft aan het veroorzaken van het verkeersongeval? Dan is de kans dat u recht heeft op een letselschadevergoeding zeer groot. Wij bieden u gratis juridische bijstand om uw letselschade te claimen. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op via ons online contactformulier.

 
Doe de letselschadetest!