15 februari 2021

Wanneer u letselschade oploopt omdat u buiten uw schuld om bij een ongeval betrokken bent geraakt (zoals een kettingbotsing), moet de aansprakelijke partij de financiële gevolgen voor u vergoeden. Maar is het ook mogelijk om een letselschadevergoeding te claimen wanneer u de enige bent die betrokken is geraakt bij het ongeval, bijvoorbeeld wanneer u door de winterse omstandigheden van de weg raakt? Het antwoord is ja, dat is zeker mogelijk! In dit nieuwsbericht leggen wij u uit hoe letselschadebureau LetselPro u kan helpen bij het claimen van een letselschadevergoeding bij een eenzijdig ongeval.

Het verschil tussen een tweezijdig en eenzijdig ongeval

Bij een botsing is er sprake van een tweezijdig ongeval. Er zijn dan namelijk twee of meer weggebruikers betrokken bij het ongeval. Wanneer u geen schuld heeft aan het ongeval, kan de letselschadevergoeding bij de aansprakelijke partij worden geclaimd. Bij een eenzijdig ongeval is er maar één verkeersdeelnemer betrokken bij het ongeval. Niet alleen sneeuw en ijs kunnen een eenzijdig ongeval veroorzaken, ook harde regen of een laagstaande zon kunnen zorgen dat u de controle over uw voertuig verliest en hierdoor letselschade oploopt.

Een letselschadevergoeding claimen

In het geval van een eenzijdig ongeval, is er geen andere verkeersdeelnemer die u aansprakelijk kunt stellen. Toch zijn er verschillende manieren om een letselschadevergoeding te verkrijgen. Als passagier kunt u bijvoorbeeld de WAM-verzekeraar aansprakelijk te stellen, maar ook veel mensen hebben aanvullende verzekeringen als een ‘schadeverzekering inzittenden’ die ook de letselschade van de bestuurder dekt. Wanneer u ervoor kiest om de hulp van letselschadebureau LetselPro in te schakelen, zoeken wij voor u uit hoe er een letselschadevergoeding kan worden geclaimd. Daarnaast kunnen we dankzij onze jarenlange ervaring al uw schadeposten exact in kaart brengen, zodat u de meest optimale letselschadevergoeding krijgt.

Schakel de hulp in van letselschadebureau LetselPro

Het claimen van een letselschadevergoeding bij een eenzijdig ongeval kan een lastige opgave zijn. Laat u daarom bijstaan door letselschadebureau LetselPro. Wij zijn landelijk werkzaam en nemen u zoveel mogelijk werk uit handen. Daarbij is onze hulp voor u kosteloos. Heeft u vragen of wilt u uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen? Bel dan naar 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier in.

Doe de letselschadetest!