29 december 2015

Vallen, uitglijden en struikelen lijkt vaak een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Helaas is het geen zeldzaamheid dat hierbij letsel wordt opgelopen. Veel mensen weten niet dat het kan zijn dat zij recht hebben op een vergoeding voor de ontstane letselschade. Er zijn namelijk talloze situaties waarbij een andere partij aansprakelijk is voor de gevolgen van de val.

Schuld bij valpartijen

Bij een valpartij is het mogelijk dat een andere partij aansprakelijk is voor uw letsel en u dus recht heeft op een schadevergoeding. U kunt bijvoorbeeld denken aan het struikelen, doordat er een stoeptegel uitsteekt of er een gat in de weg zit. De gemeente kan hiervoor aansprakelijk zijn, immers zijn zij verantwoordelijk voor de staat van het wegdek en het trottoir. In een dergelijk geval kan er worden bekeken of de gemeente daadwerkelijk iets aan te rekenen valt en bestaat er een kans dat u een schadevergoeding ontvangt.

Uitglijden door gladde vloer

Een andere mogelijkheid is dat u bent uitgegleden op een gladde vloer. Uitglijden op het werk komt het meest voor. Hierbij is in veel gevallen de werkgever aansprakelijk voor de schade. In andere gevallen is het mogelijk dat de eigenaar van het gebouw aansprakelijk is.

Een voorbeeld hiervan is de zaak waarbij concertzaal Ziggo Dome in Amsterdam een schadevergoeding van €16.000,- betaalde aan een 49-jarige bezoekster van het feest Holland zingt Hazes in 2013. Meerdere bezoekers hadden al geklaagd over de gladde vloer in de concertzaal, nadat er meerdere valpartijen waren voorgevallen. Direct na de meldingen is de vloer minder glad gemaakt, maar dit kwam voor de vrouw in kwestie te laat. Ze viel en brak haar schouder, waardoor ze hoge medische kosten maakte en een vakantie naar Oostenrijk moest annuleren. De vrouw ontving €6.000,- aan vergoeding voor medische kosten en liefst €10.000,- aan vergoeding voor immateriële schade (smartengeld).

Schadevergoeding bij valpartijen

Bij letselschade door vallen, struikelen of uitglijden is het mogelijk dat u recht heeft op een schadevergoeding. Wilt u graag weten of dit in uw geval zo is, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies! Wij helpen u graag verder. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of bel tijdens kantoortijden naar het nummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!