24 juli 2013

In Amerika is een student van de universiteit Californië bijna om het leven gekomen door een ernstige fout die volgde op zijn arrestatie door de Drug Enforcement Administration (DEA). De student in kwestie, genaamd Daniel Chong, werd gearresteerd na een inval in een huis van een vriend waar grote hoeveelheden drugs werden gevonden. De student werd geboeid vastgezet en verteld dat er na enkele minuten iemand voor hem zou komen. De agenten die de jongen hadden vastgezet waren hem echter vergeten.

Als gevolg hiervan heeft hij ruim 4,5 dag zonder enige voorzieningen vastgezeten. Om te overleven heeft Daniel zijn eigen urine moeten drinken. Nadat de student overtuigd was dat hij zijn arrestatie niet zou overleven, heeft hij zijn bril stukgeslagen en met de scherven geprobeerd de tekst ‘Sorry mom’ in zijn arm te krassen. Hij was inmiddels zo erg verzwakt dat hij niet verder kwam dan de eerste letter.

Ernstige letselschade

Het letsel dat Daniel Chong aan de vastzetting heeft overgehouden waren spierverslechtering, hallucinaties, ernstige uitdroging en lever- en nierschade. Na 5 dagen op de intensive care te hebben gelegen was Daniel buiten levensgevaar. Gelukkig bleek zijn lichamelijke letsel niet blijvend van aard.

De student spande een rechtszaak aan tegen de DEA om een letselschadevergoeding te verkrijgen in de vorm van smartengeld. Na een schikking is Chong ruim 4 miljoen dollar rijker en ontkomt de DEA aan een veel grotere schadeclaim.

Ook in Nederland is het niet ongewoon om een letselschadevergoeding of smartengeld te ontvangen wanneer je door andermans toedoen letsel oploopt. Heeft u letsel opgelopen en bent benieuwd of u hier een schadeclaim voor kunt indienen? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze letselschadespecialisten.

 
Doe de letselschadetest!