20 oktober 2023

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat de temperaturen afnemen, de bladeren van de bomen vallen en het steeds eerder donker wordt. Ofwel, de herfst is weer in volle gang. Alhoewel de vallende bladeren in deze tijd van het jaar een mooi gezicht kunnen zijn door de samenkomst van verschillende kleurtinten, kan het najaar ook voor gevaarlijke situaties zorgen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Letselschade door vallende bladeren

Het kan een prachtig beeld opleveren bij een wandeling in het bos, de vallende bladeren in iedere tint oranje. Echter kan dit op de weg voor gevaarlijke situaties zorgen. Op de weg kunnen de bladeren namelijk voor gladheid zorgen, al helemaal wanneer het heeft geregend. Wanneer de bestuurder dit niet doorheeft, kan deze de controle verliezen en letselschade veroorzaken of oplopen.

Letselschade door herfstweer

Het herfstweer zelf is ook niet altijd even veilig op de weg. Zo kunnen er bijvoorbeeld mistbanken ontstaan. Deze ontstaan wanneer de lucht onder het dauwpunt zakt en dus de waterdamp condenseert. Een heldere nacht met een lichte wind en koude grond kan hier al voor zorgen. Een mistbank kan erg verraderlijk zijn, aangezien hierbij al snel het zicht op de weg verdwijnt. Met slecht zicht en gladheid op de weg komt het al snel voor dat er een ongeluk met letselschade ontstaat. Al helemaal wanneer we hier de factor tijdsdruk aan toevoegen, welke de meeste mensen beleven in de ochtendspits op weg naar werk.

Gebruik in deze situaties (bij écht dichte mist) de mistlampen van uw auto, houdt dubbel de afstand dan u normaal zou doen en halveer uw snelheid.

Steeds langer donker

Doordat het zowel in de ochtend een stuk later als in de avond een stuk eerder donker is dan voorheen moeten veel mensen hier vaak aan wennen. Zeker fietsers moeten hierbij beter opletten. Het gebeurt bijvoorbeeld nog al te vaak dat fietsers geen licht aanzetten, waardoor zij enorm slecht te zien zijn voor automobilisten. Zo krijgt 1 op de 5 fietsers in het donker een ongeluk.

Letselschade opgelopen in de herfst

Heeft u ook letselschade opgelopen in de herfst en hulp nodig met het verhalen van een letselschadevergoeding? Neem dan contact op met een van onze letselschadejuristen, die u kosteloos helpen en een vrijblijvend advies kunnen geven!

Doe de letselschadetest!