17 juni 2021

Volgens diverse traumachirurgen worden er deze zomer een hoop patiënten met letsel verwacht. Dit baseren ze op de toegenomen drukte op de spoedeisende hulp. Zo komen er de laatste tijd steeds meer patiënten met botbreuken en zwaar letsel. De patiënten zijn volgens de chirurgen in twee categorieën te verdelen: de mooiweerpatiënten en de feestende patiënten.

Het zomerse weer speelt een rol in het aantal ongevallen

Er valt een verband te zien tussen de drukte op de spoedeisende hulp en het zomerse weer. Zodra het zomerse weer namelijk weer in het land is, stijgt het aantal patiënten. Deze zogenaamde mooiweerpatiënten trekken er dan massaal op uit met gehuurde boten, scooters en e-bikes en zijn zich vaak niet bewust van de mogelijke risico’s. Zo kan een arm vast komen te zitten in de schroef van een boot en ook een verkeersongeval met een voertuig waarmee de bestuurder niet al te veel ervaring heeft, is gauw gebeurd. Het advies van de traumachirurgen luidt dan ook: geniet van het uitje, maar wees bewust van de mogelijke risico’s.

Ook alcohol zorgt voor patiënten met letsel

De tweede categorie patiënten is de groep feestende patiënten. Ongevallen bij deze groep gebeuren vaak wanneer ze ’s nachts met hun scooter of fiets ergens tegenaan botsen. Niet alle verkeersregels worden dan meer in acht genomen, er worden wedstrijden gehouden en er wordt mogelijk gereden onder invloed van alcohol en/of drugs.

Ongeval gehad? LetselPro helpt u kosteloos!

Betrokken raken bij een ongeval is uitermate vervelend en kan letselschade als gevolg hebben. Uiteraard is uw herstel een prioriteit. Schakel daarom de hulp in van letselschadebureau LetselPro. Wij bieden u kosteloze juridische hulp en nemen u zoveel mogelijk werk uit handen, zodat u zich kunt richten op een zo snel mogelijk herstel. U kunt uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen middels ons online contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!