19 september 2012

Vanaf vandaag wordt er een campagne gestart om het aantal bedrijfsongevallen in de horeca terug te dringen. Uit statistieken blijkt namelijk dat het aantal ongevallen dramatisch hoog is. Met name jonge mannen blijken vaak letselschade op te lopen tijdens hun werk in de horeca. Per jaar raken er twaalfduizend horecamedewerkers gewond en hiervan lopen er zo’n vijfduizend dusdanige letselschade op dat zij naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis moeten. Het Bedrijfschap Horeca meldt dat de de veiligheid van de gast te vaak boven die van de medewerker gaat.

Meeste bedrijfsongevallen onder 20-24 jarigen

Bij de meeste ongevallen (bijna de helft) gaat het om snij-ongelukken, op de tweede plaats staan uitglijden en vallen op onder andere natte keukenvloeren. Horecamedewerkers tussen de 20 en 24 jaar lopen het grootste risico om op de spoedeisende hulp te belanden. Van de vijfduizend letselschade slachtoffers die op de spoedeisende hulp belanden is 62 procent man. De kosten van arbeidsongevallen lopen jaarlijks in de miljoenen.

Letselschade opgelopen bij een bedrijfsongeval? Vul ons online contactformulier in zodat wij u voorzien van gratis en vrijblijvend advies over het verkrijgen van een letselschadevergoeding.

Doe de letselschadetest!