19 augustus 2021

Tijdens de coronamaanden hebben veel mensen een puppy in huis genomen. Helaas maakte diezelfde periode het voor velen onmogelijk om een essentiële puppycursus te volgen. Door dit gebrek aan training verwachten experts dat het aantal hondenbeten de komende tijd zal toenemen.

.

150.000 hondenbeten per jaar

Er zijn geen exacte cijfers bekend over het aantal hondenbeten per jaar. Toch blijkt uit een steekproef dat er jaarlijks ongeveer 150.000 bijtincidenten plaatsvinden. Hiervan zoekt een derde van de slachtoffers medische hulp. In 2018 zijn verschillende maatregelen aangekondigd om het aantal bijtincidenten terug te dringen, waaronder de realisatie van een landelijk registratiesysteem. Ondanks deze belofte, is het registratiesysteem er nog steeds niets en is de Vereniging voor Plastische Chirurgie zelf begonnen met registreren hoe vaak zij slachtoffers van hondenbeten behandelen.

Aantal bijtincidenten zal stijgen

De tijd van het bijwonen van grote bijeenkomsten en drukke verjaardagen hebben we, vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus, al lang niet meer meegemaakt. Honden zijn het dus ook minder gewend om met anderen in contact te komen en kunnen hierdoor meer moeite hebben met het socialiseren. Er kan zelfs een bepaalde angst ontstaan die omslaat in agressie. Omdat onervaren baasjes geen cursus hebben kunnen volgen, weten zij niet wat ze moeten doen om bijtgedrag af te leren. Hierdoor zal het aantal bijtincidenten hoogstwaarschijnlijk stijgen.

Hulp van LetselPro na een hondenbeet

Als u bent gebeten door een hond is het van belang dat u zo snel mogelijk een arts bezoekt. Hier ontvangt u de medische hulp die u nodig heeft en daarbij kan er worden vastgelegd wat de gevolgen zijn van de beet. Dit kan eventuele discussies voorkomen die ontstaan tijdens het claimen van een letselschadevergoeding. Om u te helpen bij het aansprakelijk stellen van de eigenaar van de hond, kunnen onze letselschadespecialisten u van kosteloze ondersteuning voorzien. Leg daarom uw zaak vrijblijvend aan ons voor middels ons online contactformulier of bel naar 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!