24 juni 2013

Geweldsmisdrijven waarbij de verdachte onder invloed was van drank of drugs, worden naar verwachting binnenkort zwaarder bestraft. Dit staat benoemd in een wetsvoorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De nieuwe maatregel moet ervoor gaan zorgen dat het aantal geweldsdelicten onder invloed afneemt en dat veelplegers harder worden aangepakt. Op dit moment leiden geweldsdelicten, die gepleegd worden onder invloed van drank of drugs, in een derde van de gevallen tot ernstig letsel of blijvende letselschade bij slachtoffers.

Effect op letselschadevergoeding nog onduidelijk

Bij het toepassen van het wetsvoorstel van Opstelten, houdt men overigens wel rekening met een ondergrens die bepaald of de dader in kwestie wel of niet onder invloed was. Ten aanzien van alcoholverbruik volgt strafverhoging bij een promillage vanaf 1,0. Bij drugsgebruik volgt strafverhoging, wanneer de hoeveelheid verdovende middelen 0,05 milligram per liter bloed overschrijdt.

Of de aangescherpte wet- en regelgeving ook effect heeft op de eventueel uit te betalen letselschadevergoeding of claim op smartengeld, dat is op het moment van schrijven nog onduidelijk. Wanneer u slachtoffer bent geworden van geweld, waarbij alcohol of drugs wel of geen een rol speelde, heeft u recht op een letselschadevergoeding! Laat u assisteren door een letselschadespecialist als LetselPro. Een letselschadebureau helpt u de vergoeding te verkrijgen waar u recht op heeft. Neem vandaag nog contact op!

Doe de letselschadetest!