7 januari 2022

De smartphone wordt steeds slimmer en kan meer gaan bijdragen in de veiligheid in ons dagelijks leven. Met Android 12 heeft de Google Pixel een heleboel veiligheidsfuncties waarmee u hulp kunt krijgen wanneer u het nodig heeft. Functies zoals detectie van auto-ongelukken en Emergency SOS zijn uiterst nuttig. Het instellen en activeren van deze functies kan zelfs uw leven redden. Hier leest u hoe het systeem werkt.

Automatische noodmeldingen na een ongeval

Het delen van noodmeldingen bij een ongeval fungeert als een virtuele luchthoorn en stuurt een waarschuwing naar uw noodcontacten met een bericht dat u op dat moment typt. Stel, u bent van de trap gevallen en kunt niet meer opstaan. Wanneer het mogelijk is om uw telefoon nog te pakken, is het proces in ieder geval heel eenvoudig om alle contactpersonen voor noodgevallen te kunnen waarschuwen. Indien nodig kunt u er ook voor kiezen om 112 te bellen, nadat u uw contacten heeft geïnformeerd.

Auto-ongeluk detectie

Detectie van auto-ongelukken is misschien wel een van de mooiste innovaties op het gebied van technologie. Afhankelijk van hoe erg de crash is, bestaat de kans dat u niet op uw apparaat kunt navigeren om de hulpdiensten in te schakelen. Gelukkig zal de detectiefunctionaliteit waarbij de auto-ongelukken worden geregistreerd, ernstige crashes detecteren en onmiddellijk handelen. Er gaat een alarm af en uw apparaat vraagt of u in orde bent. Het zal u ook vragen om 112 te bellen, of als er geen antwoord wordt gegeven, zal het automatisch de hulpdiensten voor u bellen. Als u aangeeft dat u in orde bent, zal de Safety-app u vragen of de crash groot of klein was, zodat u de autoriteiten kunt waarschuwen.

Inschakelen van auto-ongeluk detectie

Ga naar de app “Veiligheid” om detectie van auto-ongelukken in te schakelen. Tik op het instellingentandwiel in de linkerbovenhoek van het scherm. Scrol omlaag naar “Detectie auto-ongeluk” en tik erop. Dit brengt u naar de instellingenpagina waar u crashdetectie kunt activeren of deactiveren. Detectie van auto-ongelukken gebruikt uw locatie, bewegingssensoren en omgevingsgeluid om te bepalen of er een crash heeft plaatsgevonden.

Eerste hulp bij letselschade na een ongeval

Het is prachtig om te zien hoe de smartphone een belangrijke rol kan spelen bij het op tijd inschakelen van hulpdiensten. Zo zit u na een auto-ongeluk niet onnodig lang bekneld in de auto en kan de ernst van het letsel beperkt worden. Hetgeen wat belangrijk is om direct daarna te doen, is contact opnemen met een letselschadespecialist om uw situatie te bespreken. Wanneer het ongeluk buiten uw schuld om is ontstaan, heeft u hoogstwaarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding. Het verhalen van deze letselschadevergoeding neemt letselschadebureau LetselPro graag voor u uit handen, want dit is een intensief, maar noodzakelijk proces. De de aansprakelijke of diens verzekeraar zal alle kosten dekken, hierdoor bent u niemand iets verschuldigd en is alle hulp en dienstverlening die u van ons ontvangt kosteloos. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding? Neem contact met ons op door te bellen naar 085 – 025 00 60 of middels het contactformulier. Ook is het mogelijk om middels een aantal korte vragen te weten te komen of u uw letselschade kunt verhalen, doe hiervoor onze letselschadetest.

Doe de letselschadetest!