21 maart 2014

Gedurende 2013 hebben 7.167 slachtoffers een letselschade uitkering aangevraagd bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Dit is iets meer dan in 2012, toen het fonds 7.109 aanvragen ontving. In totaal werd er €11,9 miljoen aan smartengeld uitgekeerd, gemiddeld €2.720,- per slachtoffer. Het grootste deel (32,1%) van de aanvragen betrof een mishandeling, 25,1% betrof een overval met geweldpleging. Van de aangevraagde uitkeringen werd 69% bij de primaire beslissing toegewezen, in vergelijking met 67% in 2012.

De stijging in het aantal aanvragen zou kunnen liggen aan het feit dat er twee onderdelen zijn toegevoegd. Slachtoffers van zedendelicten en gedupeerden van de rellen in Haren kunnen vanaf heden ook een letselschade uitkering aanvragen. Volgens het Schadefonds vinden slachtoffers het naast het vergoeden van eventuele immateriële en materiële schade, ook van groot belang dat het onrecht dat hun is aangedaan wordt erkend.

Immateriële schadevergoeding

De uitkeringen betreffen zowel materiële als immateriële schadevergoedingen. De laatste vorm, ook wel smartengeld genoemd, komt bij het fonds het vaakst voor. Sinds afgelopen jaar besteed het Schadefonds Geweldsmisdrijven persoonlijkere aandacht aan de slachtoffers van letselschade. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gedupeerden zich meer gehoord voelen en meer begrip kunnen opbrengen voor eventueel voor hun negatieve beslissingen over het wel of niet uitkeren van een letselschadevergoeding.

Hulp bij letselschade

Bent u slachtoffer of kent u iemand die slachtoffer is geworden van een van de eerder genoemde misdrijven? De kans om in aanmerking te komen voor een letselschade uitkering is groot. Letselschadebureau LetselPro is al vele jaren dé specialist in het snel en goed afhandelen van letselschade claims. Bel ons gratis en vrijblijvend op 085 – 025 00 60 en vertel uw verhaal. U kunt ons ook bereiken via het online contactformulier.

Doe de letselschadetest!