27 mei 2016

Een tiental slachtoffers die betrokken waren bij een busongeluk, dat plaats vond nabij de Belgisch-Franse grens, claimen de letselschade dat zij hierbij opliepen. Hierbij gaat het vooral om de gemaakte medische kosten, misgelopen inkomsten en smartengeld voor het leed. De slachtoffers waren samen met nog 70 andere toeristen op weg naar Parijs voor een lang weekend.

Busongeluk

Tijdens de rit van het busongeluk vervoerde touroperator Slangen Reizen 76 Nederlanders en 4 Belgen. Nabij de Franse grens moest de touringcar plotseling vol op de rem. Een vrachtwagen die achter de bus reed was niet meer in staat om op tijd te remmen en klapte met hoge snelheid op de bus. Hierbij verloor de vrachtwagenchauffeur zijn leven en raakten 24 buspassagiers gewond en werden naar het ziekenhuis in Kortrijk gebracht. Het merendeel van de slachtoffers van het busongeluk mocht na een korte tijd te zijn onderzocht, het ziekenhuis weer verlaten.

Aansprakelijkheid van het busongeluk

Tenminste zal reisorganisator Slangen reizen aansprakelijk worden gesteld. Waarschijnlijk wordt ook Bovo tours aansprakelijk gesteld, de organisatie die de bus voor Slangen Reizen regelde. Wel is het zo dat uiteindelijk kan blijken dat de verzekeraar van de Bulgaarse vrachtwagenchauffeur aansprakelijk is voor het busongeluk. Een aansprakelijkheidsonderzoek zal uitwijzen wie verantwoordelijk is voor de letselschade van de slachtoffers en de schadevergoedingen zal moeten uitkeren. Hoe hoog de schadevergoeding gaat uitvallen is nog onduidelijk, maar een schatting laat zien dat het kan oplopen tot enkele tienduizenden euro’s.

Gratis hulp bij een busongeval

Tien slachtoffers hebben nu een claim ingediend voor het verhalen van letselschade, gemaakte kosten en misgelopen inkomsten. Wanneer u als inzittende van een tourbus letsel oploopt door een verkeersongeval, dan heeft u ook recht om een schadevergoeding te claimen bij de aansprakelijke partij. Wilt u een touroperator aansprakelijk stellen dan kunt u vrijblijvend de zaak aan ons voorleggen. Als u de zaak aan ons voorlegt dan kunnen wij beoordelen of u wel of geen recht heeft op een schadevergoeding. Als u recht heeft op een schadevergoeding dan kunnen wij u kosteloos juridische hulp bieden om deze vergoeding te kunnen claimen.

Contact opnemen met letselPro

De specialisten van LetselPro nemen u graag zo veel mogelijk zorgen uit handen. Daarbij is onze hulp voor u altijd gratis! Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade.

Doe de letselschadetest!