3 december 2018

Een 78-jarige man uit Zuid-Holland is tijdens zijn verblijf in een vakantiepark in Gramsbergen samen met zijn hond het slachtoffer geworden van eikenprocessierupsen. Deze rupsen veroorzaken ernstige huiduitslag en jeuk en kunnen bovendien levensgevaarlijk zijn voor honden. Het slachtoffer heeft het vakantiepark vervolgens aansprakelijk gesteld voor letselschade, aangezien het park in zijn ogen onvoldoende heeft gedaan om gevaarlijke situaties zoals deze te voorkomen.

Letselschade eikenprocessierups

Op het betreffende vakantiepark in Overijssel was een bankje geplaatst, pal onder een eik met daarin een nest eikenprocessierupsen. Het slachtoffer en zijn hond hebben tijdens hun vakantie vervolgens meermaals nietsvermoedend tijd doorgebracht bij het bankje. Na een aantal dagen werd de man wakker met ernstige jeuk en een ziek gevoel. De rest van zijn vakantie was vervolgens verpest.

Verantwoordelijkheid parkeigenaar

In deze zaak werd de parkeigenaar succesvol aansprakelijk gesteld en keerde de verzekeraar van de aansprakelijke partij vervolgens 1.790 euro uit, als vergoeding voor medische kosten en als smartengeld voor de in het water gevallen vakantie. Het slachtoffer en zijn belangenbehartiger konden bewijzen dat de gemeente het vakantiepark had ingelicht over het gevaar van eikenprocessierupsen, terwijl de parkeigenaar vervolgens geen actie had ondernomen om het park te onderzoeken op de aanwezigheid van de plaagdieren en om bezoekers te waarschuwen voor de eikenprocessierupsen.

Juridische bijstand van LetselPro

Voor zover wij weten was dit de eerste keer dat de eikenprocessierups tot een letselschadezaak heeft geleid. Heeft u zelf buiten uw schuld om letselschade opgelopen? Bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Dan kunnen de juristen van LetselPro u gratis bijstaan tijdens het claimen van uw letselschade bij de aansprakelijke partij. Let uw zaak in dat geval vandaag nog vrijblijvend aan ons voor.

Doe de letselschadetest!