11 juli 2013

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis (Spijkenisse) zal eventuele letselschadeclaims die worden toegekend door de rechtbank, direct uitkeren. Het faillissement van het ziekenhuis betekent dus niet dat letselschade slachtoffers de aanspraak op hun claim verliezen. De schadeverzekeraar van het ziekenhuis zal de toegekende schadeclaims gewoon uitkeren. Dit komt doordat de verzekeringspremie voor de aansprakelijkheidsverzekering ondanks het faillissement gewoon is betaald, zo vertelt bestuursvoorzitter Jan van Zoelen.

De bestuursvoorzitter achtte het cruciaal dat de toegekende letselschade claims zouden worden uitbetaald. Toch begrijpt hij dat mensen die een letselschade claim hadden ingediend, bang waren dat deze door het faillissement nooit uitgekeerd zou kunnen worden.

Medische fout op de cardiologie

De schadeverzekeraar van het ziekenhuis heeft met het Ruwaard van Putten afgesproken dat voor de 5 à 6 schadeclaims die momenteel lopen een speciale constructie zal worden toegepast. Normaal gesproken wordt een letselschadevergoeding door de verzekeraar met tussenkomst het ziekenhuis uitgekeerd. Door het faillissement was het niet ondenkbaar dat het uitgekeerde bedrag niet bij de gedupeerden terecht zou komen, omdat andere schuldeisers het bedrag zouden innen om hun openstaande vordering te voldoen. Nu is door de rechtbank bedacht dat het toegekende bedrag, voortkomende uit de schadeclaim, direct aan de eisers wordt uitgekeerd.

De momenteel lopende schadeclaims zijn ingediend na enkele medische fouten op de afdeling cardiologie. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis besloot al in 2010 deze afdeling te sluiten, nadat er buitengewoon veel patiënten het leven lieten. Ook loopt er een letselschade claim van iemand die arbeidsongeschikt is geworden na een medische fout op de afdeling cardiologie. Een dergelijke schadeclaim kan al snel oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s.

Doe de letselschadetest!