10 mei 2022

De Europese vakbeweging wil zich inzetten op het reduceren van het aantal bedrijfsongevallen in heel Europa. Met als einddoel om geen dodelijke bedrijfsongevallen meer te hebben vanaf het jaar 2034. Hoewel het aantal bedrijfsongevallen met dodelijke afloop in Nederland redelijk gestabiliseerd is in de afgelopen tientallen jaren, neemt het in andere Europese landen weer heel langzaam toe. Vaak zijn bedrijfsongevallen volledig onnodig en kunnen deze worden voorkomen met betrekkelijk weinig moeite.

Bedrijfsongevallen in Nederland

Het totale aantal bedrijfsongevallen in Nederland stijgt licht, maar de ongevallen met een dodelijke afloop dalen gelukkig wel. De huidige cijfers laten zien dat er echter nog wel wekelijks een medewerker overlijdt wegens een ongeval op het werk. Dat is nog steeds veel te veel! Dit moet volgens de Europese vakbeweging gereduceerd worden naar 0 vanaf 2034.

Waar komen bedrijfsongevallen het meeste voor?

De meeste bedrijfsongevallen komen voor in de bouw en dan vooral bij werkzaamheden met machines. De machines waarbij de meeste ongelukken gebeuren zijn heftrucks, aangedreven handgereedschap en productiemachines. Daarnaast gebeuren er ook veel bedrijfsongevallen waar er op grote hoogte gewerkt wordt; denk bijvoorbeeld aan een val van een ladder, dak of steiger. Wanneer er een hoge werkdruk is op de werkvloer, is er een grotere kans op het hebben van een ongeluk op werk. Het is daarom aan werknemers om het gevaar zo klein als mogelijk te maken, want vrijwel elk bedrijfsongeval had voorkomen kunnen worden.

LetselPro biedt juridische hulp bij bedrijfsongevallen

Wanneer u slachtoffer ben geworden van een bedrijfsongeval, is het verstandig om juridische hulp te zoeken. LetselPro biedt deze juridische hulp aan u zodat we samen met u een goede afhandeling verzorgen met de werkgever. Onze juridische adviseurs begeleiden u zo goed als mogelijk, zodat de relatie met de werkgever zo min mogelijk onder druk komt te staan. De kosten van onze hulp kunnen we bijna altijd verhalen op de aansprakelijke partij, lukt het niet dan draagt LetselPro zelf de gemaakte kosten voor de juridische hulp. Zo is onze juridische hulp voor u als slachtoffer hoe dan ook kosteloos!

Doe de letselschadetest!