7 mei 2013

Afgelopen december is in het Diaconessenhuis, een ziekenhuis te Leiden, bij een 64-jarige patiënt geheel ten onrechte een operatie tot het verwijderen van de prostaat uitgevoerd. De grove fout werd een vijftal weken na de operatie door de uroloog opgemerkt. De uroloog kwam er achter dat het weefsel dat was gebruik in het vooronderzoek, van een naamgenoot van de man was. Het verwijderen van de prostaat bleek dus geheel niet nodig voor de patiënt in kwestie. De patiënt liep door deze medische misser de kans blijvend letsel op te lopen.

Blijvend letsel door een medische fout

Hoe een dergelijke fout heeft kunnen plaatsvinden is nog niet exact bekend. Vermoedelijk is er iets fout gegaan met het stickersysteem of in de achterliggende administratie. De kans is dus aanzienlijk dat de patiënt blijvend letsel heeft opgelopen door menselijk falen van ziekenhuispersoneel.

Letselschadevergoeding na medische misser

Door de ingreep is de man helaas impotent en incontinent geworden. En dit, tot overmaat van ramp, als gevolg van een operatie die niet eens voor hem was bedoeld. Het ziekenhuis te Leiden heeft de inspecteur voor de gezondheidszorg ingelicht over het voorval. Als vanzelfsprekend is de man in gesprek gegaan met een letselschade advocaat om letselschade advies in te winnen na deze ernstige medische fout. Ondanks dat het de eerste keer is dat het Diaconessenhuis in het nieuws komt door een dergelijke medische misser, is de kans groot dat de patiënt succesvol beroep zal doen op een substantiële letselschadevergoeding en wellicht smartengeld toegewezen zal krijgen.

Heeft u zelf een medische misser meegemaakt en heeft u hierdoor (blijvend) letsel opgelopen? Wanneer u zich laat vertegenwoordigen door een letselschade advocaat, neemt de kans dat u de letselschadevergoeding waar u recht op heeft ook daadwerkelijk verkrijgt significant toe. Bijna altijd kunnen de kosten voor een letselschade advocaat verhaald worden op de aansprakelijke partij, lukt dit niet dan draagt letselschadebureau LetselPro daarvoor het risico! Contact (gratis en vrijblijvend) neemt u op middels het contactformulier.

Doe de letselschadetest!