12 mei 2015

Uit onderzoek van Allianz Centrum voor Techniek in samenwerking met auto-onderdelenfabrikant Continental AG blijkt dat ongeveer 4% van de ongevallen tijdens parkeren leidt tot een letselschade claim. In de meeste gevallen ontstaat het letsel wanneer een auto achteruit rijdt. Opvallend is, dat voetgangers van 65 jaar of ouder betrokken zijn bij twee derde van de ongevallen met letselschade tijdens het parkeren.

Letselschade bij één op de 25 parkeerschades

Het internationale onderzoek, waarbij 35.000 auto ongevallen werden geanalyseerd, wijst uit dat ongeveer 4 op de 10 schades ontstaan doordat de bestuurder fouten maakt tijdens het parkeren en manoeuvreren. In 80% van de gevallen ontstaat het ongeval bij het wegrijden uit de parkeerplaats.

Wanneer er wordt gekeken naar de leeftijd waarop men het meest betrokken raakt bij een verkeersongeval bij het parkeren, valt het op dat bestuurders boven de 65 jaar drie keer zoveel ongevallen veroorzaken dan bestuurders uit de leeftijdscategorie 24-65 jaar. Het is niet onderzocht wat de exacte toedracht is voor deze opvallende statistiek.

Grootte voertuig van invloed op aantal (letsel)schades

Uit het onderzoek blijkt verder nog dat de grootte van het voertuig van invloed is op het aantal parkeerongevallen. Zo blijkt dat SUV’s en bestelwagens 30% vaker betrokken zijn bij dergelijke ongevallen dan kleinere personenauto’s. Er wordt veronderstelt dat dit het gevolg is van het feit dat deze voertuigen steeds groter en langer worden. Dit, in combinatie met de steeds dichter bevolkte steden en de stijgende verkeersdrukte, zorgt voor een toename in het aantal verkeersongevallen.

Indienen van een letselschade claim

Verkeersongevallen zijn een van de grootste oorzaken van letselschade. Het indienen van een letselschade claim voor een verkeersongeval hoeft geen langdurig en akelig proces te zijn. Bij een specialist van LetselPro bent u ervan verzekerd dat de claim zo vlot als mogelijk zal worden afgewikkeld en u de hoogst mogelijke schadevergoeding zult ontvangen. Daarnaast is onze juridische hulp voor u altijd gratis! Neemt u gerust eens contact op voor een vrijblijvend gesprek en leg uw zaak aan ons uit. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of online via het contactformulier.

Doe de letselschadetest!