8 augustus 2014

Het populaire Uberpop, een app die het mogelijk maakt om mee te rijden in de auto van een particulier, heeft een kanttekening gekregen van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Na een keuring, uitgevoerd door Uber, kunnen particulieren passagiers meenemen. Bestuurders die door middel van de app bijrijders meenemen zijn bij een ongeluk voor zowel voor materiële als immateriële schade niet verzekerd. De dienst is in Nederland zelfs illegaal, omdat er een taxivergunning vereist is om personen betaald te vervoeren.

Illegale taxidienst

Personen die een betaalde taxidienst aanbieden zonder vergunning, snorders genoemd, lopen momenteel kans op een boete van €4.200,-. Wanneer zij meerdere malen worden betrapt, kan dit bedrag oplopen tot wel €40.000,-. Bovendien kan de auto in beslag worden genomen. Dit najaar zal de huidige Taxiwet worden geëvalueerd.

Whiplash schadevergoeding

Bij een verkeersongeval is de bestuurder van de particuliere taxi niet verzekerd. De desbetreffende persoon maakt dan ook geen kans op letselschadevergoeding. De passagier daarentegen komt wel in aanmerking voor een schadevergoeding bij een ongeval. De risico’s die genomen worden door mensen die zich aanmelden als particuliere taxi zijn dan ook enorm. Bij een auto ongeval is een whiplash een veel voorkomend letsel waarbij het slachtoffer vaak (deels) arbeidsongeschikt geraakt. De financiële gevolgen hiervan zullen dan volledig door de bestuurder zelf gedragen worden. Dit, terwijl wanneer u wel verzekerd bent een letselschadebureau als LetselPro u kan bijstaan in het verkrijgen van een letselschadevergoeding.

Letselschade Test

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding? Doe dan direct onze Letselschade Test en kom er binnen één minuut achter.

Doe de letselschadetest!