19 mei 2015

De A67 staat bekend als een van Nederlands meest gevaarlijke snelwegen. Het stijgende aantal ongelukken die dit jaar zijn voorgevallen op de A67, baren een hoop mensen zorgen. Alleen al in 2015 zijn er meer dan 25 ongelukken gebeurd op de A67 tussen Hapert en Helenaveen, oftewel het Brabantse deel van de A67. Het is nog onduidelijk welke stappen er genomen dienen te worden om het aantal verkeersongevallen op dit stuk snelweg significant te verlagen.

Deskundigen oneens toedracht ongelukken op snelweg

Waar Annemarie Dwarshuis van de ANWB aangeeft dat zij het liefst een verbreding van de weg zo snel mogelijk gerealiseerd ziet worden, wordt die oplossing door verkeersdeskundige Ruud Hornman bestempeld als ‘kapitaalvernietiging’. Volgens hem zorgt een uitbreiding van het aantal rijbanen er niet voor dat het aantal ongelukken afneemt. Sterker nog, hij is van mening dat de snelheidsverschillen hierdoor nog groter worden en het asfalt niet optimaal gebruikt zal gaan worden.

Verdeling ongelukken snelweg A67 Brabant Verdeling van de 25 ongelukken op het Brabantse deel van de A67

Opgeheven inhaalverbod onbegrijpelijk

Ruud Hornman vindt het onbegrijpelijk dat minister Schultz van Haegen het inhaalverbod voor vrachtwagens eind vorig jaar heeft opgeheven. Hierdoor ontstaat er veel frustratie bij bestuurders van personenauto’s die soms lange tijd achter een inhalende vrachtwagen moeten rijden. In sommige gevallen zie je deze frustratie terug in het rijgedrag, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties en ongelukken. De oplossingen die Hornman aandraagt zijn het voeren van gerichte campagnes om mensen te wijzen op welk gedrag leidt tot ongelukken en op de noodzaak voor het automatisch uitschakelen van de cruise control wanneer de matrixborden van de snelweg een snelheidsbeperking aangeven.

Letselschade bij ongelukken op de snelweg

Door de hoge snelheid op de snelweg is er bij een ongeluk relatief gezien vaker sprake van letselschade dan bij een ander verkeersongeval. De veel voorkomende kop-staart botsingen zorgen doorgaans al snel voor een whiplash of letsel met whiplash-achtige klachten. Wanneer u als slachtoffer betrokken bent geraakt bij een ongeluk op de snelweg of een ander verkeersongeval, dan heeft u in veel gevallen recht op een letselschadevergoeding. Ons bureau zet zich uitsluitend in voor de slachtoffers van ongevallen en wij kunnen u gratis bijstaan om uw letselschade te claimen. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest!