10 oktober 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat de 48-jarige Frank R. ervan wordt verdacht 300 jonge meisjes via internet te hebben aangezet tot het verrichten van seksuele handelingen voor de webcam en het plegen van ontucht met enkele van de meisjes. De man werd aangehouden nadat een 12-jarig meisje uit Groningen werd vermist en later in zijn auto werd aangetroffen. Hiervoor werd R. het onttrekken van een minderjarige aan ouderlijk toezicht ten laste gelegd. Na onderzoek kwam daar het bezit van kinderporno, het plegen van ontucht en grooming bij.

Strafzaak tegen Frank R.

Tenminste drie aangiftes zijn gedaan tegen Frank R. wegens het plegen van ontucht en het verleiden van minderjarige meisjes via internet. Het verleiden van minderjarigen via internet (ten doel om seksueel contact te bewerkstelligen) wordt ook wel ‘grooming’ genoemd en is sinds 2010 strafbaar. Het OM verklaart dat Frank R. uiteindelijk met zeker 11 minderjarige meisjes seksueel contact heeft gehad.

In de woning van Frank R. werd apparatuur gevonden met daarop maar liefst 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s van de minderjarige slachtoffers. Het OM meldt dat R. naar alle waarschijnlijkheid het beeldmateriaal niet heeft verspreid en dat hij alleen handelde. Frank R. verscheen op 20 augustus jongstleden al voor de rechter. De rechtszaak wordt voortgezet op 20 november aanstaande. Voornamelijk zal dan de voortgang van het lopende onderzoek worden besproken.

Letselschade vergoeding na een zedenmisdrijf

Voor de slachtoffers is uiteraard van het grootste belang dat de dader op een gepaste wijze wordt bestraft. Echter, het is gebruikelijk dat de slachtoffers in kwestie ook een letselschade vergoeding en smartengeld zullen eisen. Een dergelijke vergoeding is bedoeld ter compensatie van het reeds geleden lichamelijke letsel en geestelijke letsel, alsmede de letselschade die naar de toekomst toe wordt verwacht.

Bent u slachtoffer van een zedenmisdrijf, zoals seksueel misbruik, ontucht of grooming? Ook al is het lang geleden dat het misbruik heeft plaatsgevonden, de kans dat u met succes een letselschade vergoeding kunt claimen is groot. Een letselschadevergoeding of smartengeld kunnen helaas niet uw verdriet of letsel wegnemen. Wel zien we dat de slachtoffers van een zedenmisdrijf (die zijn bijgestaan door letselschadespecialisten van LetselPro), zich eindelijk begrepen voelen en voldoening halen uit de erkenning van hun klachten. En, natuurlijk is het geld dat zij ontvangen ter compensatie van het geleden leed, een prettige bijkomstigheid. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan nu vrijblijvend contact op met een van onze letselschade advocaten van letselschadebureau LetselPro middels het contactformulier of door te bellen met: 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!