29 april 2022

De cijfers van 2021 wijzen uit dat er minder verkeersdoden zijn gevallen, maar wel meer ongevallen plaatsvonden met zwaar letsel als gevolg. Doordat er meer verkeersongevallen met letsel zijn, is het essentieel om op de hoogte te zijn van juridische hulp die u kunt krijgen mocht u in een situatie terecht komen waarbij letselschade voorkomt. Maar hoe komt het dat er meer ongevallen zijn met letsel?

Minder verkeersdoden bij ongevallen

Het is altijd een verdrietig gegeven wanneer er een verkeersdode gevallen is. Gelukkig waren er in 2021 minder verkeersdoden en was dit het laagste aantal sinds 2015. Echter wordt er verwacht dat dit maar een tijdelijke daling van het aantal ongelukken zal zijn, omdat deze daling mogelijk te verklaren is als gevolg van de toen geldende coronamaatregelen. Dat terwijl de overheid zich juist focust op een halvering van het aantal verkeersslachtoffers, wat vooralsnog weinig resultaat heeft.

Meer fietsongelukken met zwaar letsel

Daar waar er minder verkeersdoden vielen afgelopen jaar, vonden er meer letselschade na een fietsongeval”>fietsongelukken met zwaar letsel plaats. Bij een auto-ongeluk zijn slachtoffers vaak onder de 60 jaar, terwijl verkeersslachtoffer bij een fietsongeval vaak boven de 60 jaar zijn. Vermoed wordt dat de stijging van fietsongelukken te maken heeft met de opkomst van E-bikes. Dat is opmerkelijk, aangezien 45% van de 65- tot 75-jarigen een elektrische fiets in hun bezit heeft. Slachtoffers met een elektrische fiets lopen meer risico op ernstig letsel vanwege de snelheid, waardoor de controle sneller verloren lijkt. Om dit soort ongelukken te voorkomen, kunt u als fietser ervoor kiezen een helm te dragen, omdat zo’n 40% van de verkeersslachtoffers verwondingen als een schedelfractuur of hersenletsel op hebben gelopen.

LetselPro helpt bij letselschade na een verkeersongeval

Heeft u letselschade opgelopen naar aanleiding van een ongeval op de fiets (of met de auto)? Neem dan vrijblijvend contact op met LetselPro of doe de letselschadetest! Wij zullen u juridische begeleiding geven, zodat u naast lichamelijk herstel hopelijk niet ook nog moet herstellen van financiële schade. Leg uw zaak vandaag nog voor en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Doe de letselschadetest!