29 april 2020

Nederland is momenteel in de ban van het coronavirus. Om de verspreiding van dit virus af te remmen zijn er een groot aantal maatregelen getroffen. Mensen worden gevraagd meer thuis te blijven en vooral ook thuis te werken. Dit heeft ook direct geresulteerd in minder files, maar vooral ook minder verkeersongelukken.

Helft minder verkeersongevallen

Nu veel automobilisten niet meer zo vaak op de weg zitten, is het aantal verkeersongevallen drastisch afgenomen. In vergelijking met deze periode vorig jaar is het aantal ongevallen in het verkeer zelfs met de helft afgenomen. Dit blijkt uit cijfers van de politie, het Verbond van Verzekeraars en verkeersadviesbureau VIA. De daling van het aantal verkeersongelukken is inherent aan het aantal afgenomen files. Het aantal schademeldingen bij autobedrijven is eveneens flink teruggelopen, namelijk met 20 procent ten opzichte van de periode voor de ingrijpende coronamaatregelen.

Aantal incidenten in de privésfeer stijgt

Ook het aantal meldingen van woninginbraken, fietsendiefstallen en zakkenrollers is in de afgelopen periode flink gedaald. Het aantal woninginbraken daalde direct na de ingang van de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus. De politie ziet wel een flinke stijging in het aantal meldingen over onrust en spanningen in wijken. Het aantal alcohol- en drugsgerelateerde incidenten wordt ook gekenmerkt door een toename. Vooralsnog kunnen we na een langere periode pas echt de invloed meten van de coronamaatregelen, maar dát de maatregelen effect hebben op een aantal factoren, is één ding dat zeker is.

Juridische hulp bij een ongeval

Bent u buiten uw schuld om betrokken geraakt bij een verkeersongeval of een incident in de privésfeer? Heeft u letselschade opgelopen door toedoen van een ander? Leg uw zaak dan vandaag nog vrijblijvend aan ons voor. U heeft dan wellicht recht op een letselschadevergoeding. We zullen uw claim bekijken en u direct voorzien van een eerste vrijblijvend advies. Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op of door middel van het online contactformulier en vind direct uit wat wij voor u kunnen betekenen.

Doe de letselschadetest!