6 mei 2014

Een aantal instanties, waaronder verschillende artsenorganisaties, pleiten voor een vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling en tekenden daarom een manifest. Er vallen volgens hen teveel slachtoffers. Uit onderzoek blijkt dat 31% van alle gedupeerden door het vuurwerkgebruik van iemand anders gewond geraakt. Bij de afgelopen jaarwisseling vielen 700 gewonden door vuurwerk. Ook stierf die nacht een 51-jarige man. Het is waarschijnlijk dat deze man illegaal vuurwerk afstak. En dat moet afgelopen zijn, vinden de instanties.

Vuurwerkverbod

De burgemeester van gemeente Hilversum kondigde een vuurwerkverbod in het centrum van de stad aan voor de eerstvolgende jaarwisseling. In plaats van consumentenvuurwerk zal er een grote professionele vuurwerkshow worden georganiseerd. Hilversum is hiermee de eerste gemeente die een dergelijk verbod instelt. In andere grote steden is er een voorstel gedaan om de afsteekperiode van vuurwerk fors in te korten. Dit, in de hoop dat het alsmaar stijgende aantal slachtoffers van vuurwerk daalt.

Manifest tegen consumentenvuurwerk

Voor teveel mensen startte het jaar 2014 in het ziekenhuis met ernstig letsel door vuurwerk. Het manifest wordt daarom ook voornamelijk ondertekend door oogartsen en ander ziekenhuispersoneel. Naast dat er veel slachtoffers vallen, kost het afsteken van vuurwerk de gemeentes ieder jaar ook veel geld aan materiële schade. Deze kosten worden uiteindelijk door de maatschappij betaald.

Letsel door vuurwerk

Heeft u letsel opgelopen tijdens de jaarwisseling, maar hier nog niets mee gedaan? Er is een grote kans dat u, ondanks dat het ongeluk misschien een tijd geleden gebeurd is, in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding. Ook een vergoeding voor immateriële schade is niet ondenkbaar. Onze letselschade-experts kunnen u gratis en vrijblijvend bijstaan in het verkrijgen van een vergoeding. Bel daarom vandaag nog naar telefoonnummer 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier in.

Doe de letselschadetest!