25 januari 2023

Al denken mensen vaak anders, dieren zijn vaak moeilijk te pijlen en kunnen onverwachts uit de hoek komen. Zo komt het regelmatig voor dat een persoon letselschade oploopt door bijvoorbeeld een beet van een hond of trap van een paard. Zolang het dier een eigenaar heeft, kan er iemand verantwoordelijk gesteld worden voor dit opgelopen letsel. Met de hulp van LetselPro kan er zelfs kosteloos een letselschadevergoeding worden verkregen.

Oplopen van letselschade door ongeluk met paard

Paardrijden is een populaire sport. Sinds 2020 is de populariteit van de sport alleen maar toegenomen, doordat een groot aantal mensen toen thuis zat. Maar een paard kan flink letselschade toebrengen, waarbij een ongeluk met paard op verschillende manieren voorkomt. En wanneer dit gebeurd, wie is daar dan eigenlijk voor aansprakelijk?

Letsel door trap van paard

Een paard kan op verschillende manieren letsel aanbrengen, zoals bijvoorbeeld door te trappen. Letsel door een trap van paard kan ernstig oplopen, bepalende door waar u wordt geraakt kan dit letsel zelfs blijvend zijn. De eigenaar va het paard is hierbij verantwoordelijk voor het opgelopen letsel en kan vervolgens aansprakelijk worden gesteld.

Val van paard

Het gebeurt echter ook vaak dat iemand van een paard af valt. Wanneer iemand op een paard is gaan zitten, is dat vaak uit vrije wil. Hierdoor valt het onder eigen verantwoordelijkheid en ligt de aansprakelijkheid bij de persoon zelf. Wanneer het dier heeft gehandeld op commando, door bijvoorbeeld hard te laten galopperen, kan diegene die het commando gaf aansprakelijk gesteld worden.

Letselschade hondenbeet

Een slachtoffer van een hondenbeet heeft vrijwel altijd recht op een letselschadevergoeding. De eigenaar van de hond, welke niet altijd de bezitter hoeft te zijn, is aansprakelijk voor het opgelopen letsel. Het is vaak ook aan te raden de wond direct te verzorgen, aangezien een hondenbeet infecties en blijvend letsel kan veroorzaken.

Letselschade door wild dier

Het kan ook voorkomen dat u wordt aangevallen door een wild dier, waarvan niemand de eigenaar is. In veel gevallen is hier niemand voor aansprakelijk te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld in een ongeluk terecht komen door een overstekend hert. Hierbij ligt de verantwoordelijkheid volledig bij uzelf. Soms is echter wel een natuurgebied(beheerder) aansprakelijk te stellen, als bijvoorbeeld hekken ontbreken.

Hulp van LetselPro bij ongeluk met dier

Mocht u een ongeluk hebben gehad door het toedoen van een dier, neem dan direct contact op met een van onze letselschadespecialisten. Zij geven u een vrijblijvend advies en kosteloze hulp. Neem direct contact met ons op!

Doe de letselschadetest!