14 september 2023

Iedereen weet het inmiddels wel; een ongeluk zit in een klein hoekje. Desondanks krijgen dagelijks nog een verbazingwekkend groot aantal mensen, namelijk ongeveer 550, een arbeidsongeluk. Het jaarlijkse aantal ligt volgens het RIVM zelfs rond de 220.000 mensen. Hierbij is te benoemen dat dit een combinatie is van zowel fysieke als mentale ongevallen. Op het gebied van fysiek letsel is er een top 3 te maken van de meest voorkomende ongelukken op de werkvloer:

1. Uitglijden of struikelen

Veruit het meest voorkomende ongeluk betreft uitglijden of struikelen. Bij 4 op de 5 heeft zo’n val geen grote impact en is er sprake van tijdelijk letsel, echter komt grote impact door een val ook voor. Door uit te glijden of te struikelen kan het makkelijk voorkomen dat iemand een botbreuk oploopt. Dit kan ervoor zorgen dat iemand voor een langere periode uit de race ligt en dus niet kan werken. Wanneer dit buiten de eigen schuld om is gebeurd, dient de werknemer een letselschadevergoeding te verkrijgen. Voor een ZZP’er is dit lastiger en dient beroep gedaan te worden op bepaalde verzekeringen.

2. Rondvliegende en vallende voorwerpen

Hetgeen dat met niemand rekening houdt is zwaartekracht. Een voorwerp dat door de lucht vliegt of direct naar beneden valt kan dus enorm hard aankomen en voor veel letselschade zorgen. Zo’n 4 op de 10 mensen die slachtoffer worden van een vallend object lopen serieuze, blijvende letselschade op. Hierbij is zelfs de mogelijkheid op arbeidsongeschiktheid aanwezig.

3. Snijden of stoten

Wanneer er gewerkt wordt met scherpe voorwerpen is er altijd een kans aanwezig op letselschade door snijwonden. Met een verkeerde beweging is er veel schade op te lopen. Gelukkig zien we wel dat deze letselschade ook snel weer herstelt. Slechts 9% van al deze gevallen leidt tot langer verzuim.

Hulp bij letselschade door werkongeluk

Heeft u buiten uw schuld om letselschade opgelopen op de werkvloer? Neem dan direct contact op met LetselPro om een letselschadevergoeding te verkrijgen. Onze letselschadespecialisten bieden hulp kosteloos aan en kunnen u een vrijblijvend advies geven.

Doe de letselschadetest!