21 januari 2013

Met de sneeuwval van gisteren en vandaag neemt de kans op verkeersongevallen met ongeveer 200% toe. Alleen vandaag al enkele honderden verkeersongevallen met letselschade tot gevolg te betreuren. Buiten het feit dat sneeuwval de grip op het wegdek sterk verminderd, beperkt het eveneens het zicht. Beide afzonderlijke factoren (en zeker de combinatie van beiden) bezorgen ongeoefende verkeersdeelnemers veel last. Daarbij komt dat het strooizout de ruiten van auto’s extra snel bevuild en als zodanig aanvullend zorgt voor een afname van het zicht.

Meer letsel door onvoldoende bewustzijn gevaren

Het mag voor zich spreken dat automobilisten hun gedrag dienen aan te passen aan de weersomstandigheden. Helaas lijken niet alle automobilisten zich hier voldoende van bewust, met als gevolg een grote toename van het aantal verkeersongevallen. De houding van de automobilisten in kwestie wordt naar verwachting onder andere veroorzaakt door de vooruitstrevende technologie die hedendaagse auto’s bezitten. Bestuurders voelen zich, veelal onterecht, bovengemiddeld veilig in hun auto.

Een andere interessante statistiek is dat er geen toename lijkt te zijn van het aantal verkeersongevallen met brommers en fietsers. Dit komt vermoedelijk doordat mensen gedurende slechte weersomstandigheden zo min mogelijk gebruik maken van deze vervoersmiddelen.

Bent u betrokken geraakt een verkeersongeval (mede) door het slechte weer. Wanneer het hierbij niet uw schuld betrof en u letsel heeft opgelopen, kunt u in aanmerking komen voor een letselschadevergoeding. Treedt hiervoor in contact met letselschadebureau LetselPro voor gratis persoonlijk advies!Doe de letselschadetest!