29 juni 2017

Dat het werken met een heftruck gevaren met zich meebrengt staat buiten kijf. Je zou daarom verwachten dat bedrijven steeds meer rekening gaan houden met de veiligheid bij het inzetten van heftrucks. Echter lijkt het erop dat de veiligheid juist minder wordt door de aantrekkende economie met meer heftruckongevallen tot gevolg.

“Racen om targets te halen”

Nu het economisch gezien steeds beter gaat met Nederland, wordt het ook steeds drukker op de werkvloer. Dit zorgt ervoor dat er onervaren krachten moeten worden aangenomen en op een vaak toch al hectische werkvloer moeten worden ingewerkt. Hierbij lijkt er minder aandacht te worden besteed aan de veiligheid. Zo viel er onlangs nog een dodelijk slachtoffer te betreuren in een distributiecentrum van HEMA. Een anonieme getuige vertelde dat de werkdruk ervoor zorgt dat de heftruckchauffeurs moeten racen om hun targets te halen.

Een woordvoerder van HEMA laat in een reactie weten dat ze zich niet herkennen in de uitspraken. Toen het ongeval plaatsvond zou het namelijk juist rustig geweest zijn in het distributiecentrum. Zij zijn benieuwd wat er uit het onderzoeksrapport te leren valt. Ze zeggen veel aandacht te besteden aan de veiligheid en zijn benieuwd of ze zich hierin nog verder kunnen verbeteren.

Meer focus op veiligheid op de werkvloer

Het aantal dodelijke ongelukken op de werkvloer neemt steeds verder toe. In 2016 kwamen er maar liefst 70 mensen om bij een bedrijfsongeval. In zijn totaliteit steeg het aantal bedrijfsongevallen met 14 procent. Dit soort alarmerende cijfers zouden veel bedrijven wakker moeten schudden en de focus weer naar veiligheid moeten doen verschuiven.

Hulp na een heftruckongeval

Een heftruckongeval is doorgaans een bedrijfsongeval. Hiervoor is vaak de werkgever aansprakelijk. Wij kunnen u helpen de schadevergoeding te claimen waar u recht op heeft. Hierbij loopt u geen enkel financieel risico. De kosten voor onze hulp dienen namelijk te worden vergoed door de aansprakelijke partij.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!