1 augustus 2019

Uit gegevens van het Waarborgfonds Motorverkeer blijkt dat er in 2018 ongeveer 1.200 bestuurders zijn gevlucht nadat zij betrokken waren bij een verkeersongeval dat letsel tot gevolg had. Een woordvoerder van de organisatie geeft bovendien aan dat deze cijfers al jaren stabiel zijn. Het Waarborgfonds Motorverkeer is speciaal in het leven geroepen voor slachtoffers van een verkeersongeval waarbij een motorvoertuig betrokken is en waarbij de schade niet op de dader verhaald kan worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn omdat het een onbekend voertuig betreft, het een onverzekerd of gestolen voertuig betreft of dat de verzekeraar van de aansprakelijke partij de middelen niet heeft om de schade te vergoeden.

Wegrijden bij ongeval met letsel strafbaar

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval en er door een of meerdere partijen letsel is opgelopen, dan is het strafbaar om de plaats van het ongeval te verlaten zonder eerst de tegenpartij van uw identiteit te voorzien. Het maakt hiervoor niet uit wie er schuld heeft aan het veroorzaken van het ongeval. Bovendien is het ook niet toegestaan om iemand in hulpeloze toestand achterlaten. Doorrijders na een ongeval met letsel zijn dus per definitie strafbaar. Omdat mensen soms in blinde paniek doorrijden, mag iemand zich wel binnen twaalf uur alsnog melden, zonder dat het doorrijden als een strafbaar feit wordt beschouwd.

Doorrijden na verkeersongeval serieuze schadepost

Wanneer niet alleen naar verkeersongevallen met letsel wordt gekeken, maar ook blikschade in ogenschouw wordt genomen, dan ligt het aantal doorrijders per dag nog vele malen hoger. Dat waren er in 2017 namelijk maar liefst 211. Hierbij gaat het bijvoorbeeld ook over parkeerschade en schade aan straatmeubilair. Het Waarborgfonds Motorverkeer keert in totaal jaarlijks tientallen miljoenen euro’s uit aan dit soort zaken, waarbij meer dan 15 miljoen wordt uitgekeerd aan personenschade (letselschade).

Gratis hulp bij letselschade na een verkeersongeval

Bent u zelf betrokken geraakt bij een verkeersongeval en heeft u buiten uw schuld om letselschade opgelopen? Dan kunt u deze schade verhalen op de aansprakelijke partij. De specialisten van LetselPro staan klaar om u hierbij te helpen. Het is daarbij goed om te weten dat onze juridische hulp altijd gratis is. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over hoge rekeningen. Leg uw zaak daarom vandaag nog vrijblijvend aan ons voor, zodat wij de haalbaarheid kunnen inschatten en u van een eerste advies kunnen voorzien.

Doe de letselschadetest!