22 november 2016

Een coalitie, die opvallend te noemen is, heeft gepleit voor het uitzonderen van letselschadeslachtoffers van vermogensbelasting. De coalitie bestaat uit Slachtofferhulp Nederland, Vereniging van Letselschade Advocaten en het Verbond van Verzekeraars. Slachtoffers van ongevallen worden nu, na uitkering van de schadevergoeding, belast voor het ‘vermogen’ waar zij ineens over beschikken. Dit is volgens de coalitie niet eerlijk, omdat dit geen vermogen is, maar vooruitbetaald loon, vergoeding voor nog te maken medische kosten, etc.

‘Rijke’ letselschadeslachtoffers

Dat het oneerlijk is voor de toch al benadeelde letselschadeslachtoffers, staat voor de coalitie buiten kijf. Door het vermogen te belasten worden de slachtoffers door de Belastingdienst bestempeld als rijk. Echter is de schadevergoeding het inkomen van de slachtoffers, welke ze in één keer vooruitbetaald krijgen, in plaats van periodiek een deel hiervan. Dit bedrag kan bij (volledige) arbeidsongeschiktheid oplopen tot een bedrag met een flink aantal cijfers. Echter zullen zij met dit bedrag de rest van hun leven moeten financieren. Hier is de hoogte van de schadevergoeding dan ook op gebaseerd.

Uitzonderingspositie niet uniek

Het uitzonderen van een bepaalde groep slachtoffers voor vermogensbelasting is in het verleden al vaker gebeurd. Zo bevinden asbestslachtoffers, des-slachtoffers en overlevenden van de Volendambrand zich in een groep die worden uitgezonderd van het betalen van belasting over de ontvangen letselschadevergoeding. De coalitie zet zich ervoor in dat reguliere letselschadeslachtoffers ook deze uitzonderingspositie zullen ontvangen.

Professionele hulp bij letselschade

Wanneer u wordt bijgestaan door een professioneel letselschadebureau als LetselPro, dan worden er geen schadeposten over het hoofd gezien. Zo houden wij in onze berekening altijd al rekening met de hierboven beschreven vermogensbelasting. Voor slachtoffers waarvan wij de belangen hebben behartigd, is de uitzonderingspositie dus niet van belang. U ontvangt door onze hulp dus altijd de hoogst mogelijke vergoeding.

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u zich kosteloos laten bijstaan door onze specialisten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!