12 augustus 2020

Ongevallen die worden veroorzaakt door dieren (zoals bijvoorbeeld een paard) zijn vaak schrijnende, fysieke en emotionele gevallen. Niet alleen voor het slachtoffer kunnen er nare gevolgen ontstaan, maar ook voor de aansprakelijke partij. Bovendien kunnen er in de verstandhouding tussen beide partijen nare situaties ontstaan. Door onze jarenlange ervaring weten wij goed hoe we hier het beste mee om kunnen gaan en wij helpen u dan ook graag tijdens dit proces.

Letselschade na val van paard

Echte paardenliefhebbers weten dat er te allen tijde een ongeluk kan plaatsvinden. Wanneer er een ongeluk gebeurt, nemen ze de letselschade vaak voor lief. Na het herstel stappen ze vaak direct alweer in het zadel. Dit is niet bepaald logisch. U doet immers ook een beroep op uw reisverzekering wanneer u uw tas bent kwijtgeraakt. Stel dat u na een val van het paard ernstig letsel overhoudt, waardoor u een aantal weken niet kunt werken. Dan kan kan het zomaar zijn dat er bijvoorbeeld loon wordt ingehouden. Daarnaast heeft u wellicht ook nog extra medische kosten gemaakt.

Aansprakelijk stellen van dierenbezitter

Voor deze geleden schade en kosten kan de bezitter van het paard aansprakelijk gesteld worden. Een belangrijk punt daarbij is, dat het geen verwijt naar de bezitter van het paard is. Het is namelijk nodig om de schade die u heeft geleden te kunnen verhalen. Wij raden dan ook aan dit in goed overleg te doen. Wanneer namelijk blijkt dat de dierenbezitter niet verzekerd is, is diegene persoonlijk aansprakelijk en zullen de kosten uit eigen zak betaald moeten worden. Dit kan geaccepteerd worden, maar ook geweigerd. In dit geval kan het een vervelende zaak worden.

Aansprakelijk stellen voor geleden letselschade

Wanneer u de dierenbezitter aansprakelijk wilt stellen, is het wel van belang dat u voldoende bewijs heeft. Zo moet duidelijk aan te tonen zijn dat de letselschade is veroorzaakt door het dier van de ander. Foto’s, getuigenverklaringen en medische dossiers kunnen hierbij goed helpen.

Wij helpen u graag tijdens het bovengenoemde proces. Onze letselschadespecialisten kunnen u uitstekend bijstaan. U kunt uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen via ons online contactformulier of telefonisch via 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!