9 januari 2015

Het wintersportseizoen is weer begonnen. Dit seizoen zullen er ongeveer 930.000 Nederlanders op de ski’s en snowboards staan. Dit zijn er evenveel als vorig jaar. In deze tijd van het jaar loopt het aantal gevallen van letselschade ieder jaar weer op. Elk jaar blijkt weer dat veel onervaren wintersporters letsel oplopen of zelfs letsel bij anderen veroorzaken. Om ongevallen te voorkomen is het belangrijk dat onervaren wintersporters eerst een cursus volgen. Dit zou een hoop letselschade kunnen voorkomen.

Het type letsel dat het meest voorkomt bij ongevallen op de piste tijdens de wintersport zijn botbreuken en blessures aan de polsen en knieën. Doorgaans betekent letsel op de wintersportvakantie niet alleen het einde van de vakantie, maar ook dat er sprake kan zijn van tijdelijke of zelfs definitieve arbeidsongeschiktheid. Wanneer het letsel wordt opgelopen door toedoen van derden, wordt er letselschade geleden. Veel mensen zijn niet op de hoogte van het feit dat het mogelijk is om het opgelopen letsel te verhalen op de verzekering van de tegenpartij. Belangrijk hierbij te beseffen is, dat het buitenlandse recht (vaak het Duitse of Oostenrijkse) niet veel afwijkt van het Nederlandse recht.

Schadevergoeding wintersport

Het verhalen van letselschade die u heeft opgelopen op wintersport kan in sommige gevallen complex zijn. Wij zijn uitstekend op de hoogte van alle wet- en regelgeving omtrent het verhalen van een schadevergoeding. Daarbovenop is onze hulp voor u altijd kosteloos. U bent er dus van verzekerd dat u bij ons geen kosten maakt bij het verhalen van uw schade, ook wanneer dit niet lukt.

Als u contact met ons op wilt nemen, kunt u dit doen middels ons online contactformulier of door telefonisch contact op te nemen door te bellen naar 085 – 025 00 60

Doe de letselschadetest!