12 september 2014

Tijdens een sportevenement werd gebruik gemaakt van een stormbaan, dit is een groot luchtkussen dat gevuld is met obstakels. Tijdens dit evenement komt een jongetje van 7 jaar oud verkeerd terecht op de stormbaan en loopt letsel op. De ouders van het jongetje stellen de organisatie verantwoordelijk voor het opgelopen letsel. De rechtbank wijst het voorstel echter af omdat de organisatie correct had gehandeld. De organisatie had namelijk extra begeleiding ingezet, gevraagd om brillen en sieraden af te doen en vooraf meerdere waarschuwingen gegeven.

Maatregelingen treffen

Bij (sport)evenementen is er vaak een verhoogde kans op letselschade doordat het gevaarlijke situaties met zich meebrengt. Een goed voorbeeld hiervan is een motorcross evenement. Wanneer een organisatie een sportevenement organiseert dan zijn zij verantwoordelijk voor de kandidaten. Zij moeten er dus voor zorgen dat de kandidaten veilig hun sport kunnen beoefenen. Bij een schaatsevenement mogen de schaatsers er vanuit gaan dat het ijs van te voren gecontroleerd is op de dikte en dat het parcours duidelijk is afgezet.

Inspanningsverplichting

Wanneer we het hebben over de zorgplicht van een organisatie tijdens een evenement dan noemen we dit inspanningsverplichting. De organisatie zorgt voor een veilige omgeving en/of materiaal om zo het risico op letsel zo veel mogelijk te beperken. Wanneer een organisatie kan aantonen dat ze er alles aan hebben gedaan om het risico op letselschade te beperken dan kunnen zij hier niet voor aansprakelijk worden gesteld.

Aansprakelijkheid letselschade

Heeft u letsel opgelopen tijdens een (sport)evenement en heeft de organisatie niet voldaan aan haar inspanningsverplichting? De letselschade experts van LetselPro kunnen u helpen om een letselschadevergoeding te krijgen voor de opgelopen letselschade, door de desbetreffende organisatie aansprakelijk te stellen. Neemt u dus gerust eens gratis en vrijblijvend contact met ons op. Wilt u alvast een indicatie van het bedrag waar u kans op maakt? Vul dan onze online test in.

Doe de letselschadetest!