26 september 2013

De veiligheidsorganisatie voor jongeren, TeamAlert, wil jonge weggebruikers bewust maken van hun kwetsbare positie in het verkeer. Om deze doelgroep meer bewust te maken van de verkeersrisico’s zal TeamAlert de komende weken met een ‘pizzabezorgsimulator’ door het land trekken. In deze simulator moeten de pizza’s op tijd, maar vooral veilig, naar de gegeven bestemming worden gebracht. Hierbij dient rekening gehouden te worden met stoplichten, snelheid en het correct aangeven van richting.

 

Hormoonspiegel oorzaak verkeersongevallen

Omdat er bij jongeren grote veranderingen in hun hormoonspiegel plaatsvinden, herkennen zij minder snel gevaar en hebben ze een lagere impulscontrole. Vooral bij scooter- en bromfietsrijders blijkt dit zich te uiten in gevaarlijk rijgedrag. Het feit dat jonge scooterrijders weinig ervaring hebben met snel rijdende voertuigen, hun eigen rijvaardigheid overschatten en de risico’s die andere verkeersdeelnemers veroorzaken onderschatten, maakt dat zij 50 keer meer kans hebben op een verkeersongeval met letselschade in vergelijking tot andere weggebruikers.

Whiplash door verkeersongeval

De meest recente cijfers van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) laten zien dat er jaarlijks om en nabij 10.000 scooter- en bromfietsbestuurders bij de EHBO belanden met letsel. Dit, als gevolg van een verkeersongeval. Van hen lopen maar liefst ongeveer 1.300 jongeren ernstig letsel op. Een regelmatig voorkomende vorm van letsel is de whiplash. Bij een whiplash heeft het slachtoffer veelal letselschade opgelopen aan zijn of haar nek. Dergelijk letsel kan bijvoorbeeld ontstaan doordat er iemand achterop het voertuig van het slachtoffer is gereden. Ook onder scooter- en bromfietsbestuurders is whiplash een veelvoorkomend type letsel. Per miljard gereden kilometers komen er circa 75 scooter- en bromfietsrijders om het leven. Dit, tegenover 5 automobilisten en 15 fietsers. Hiermee behoren bestuurders van scooters en brommers tot de hoogste risicogroep.

Letselschadevergoeding claimen

Heeft u letsel opgelopen als gevolg van een verkeersongeval met een scooter of brommer? LetselPro kan u van dienst zijn bij het zo snel mogelijk verkrijgen van de letselschadevergoeding waar u recht op heeft. De kosten van juridische bijstand, die LetselPro zal maken bij het behartigen van uw zaak, kunnen op grond van de wet volledig op de aansprakelijke partij worden verhaald. Kortom, deze kosten komen dus niet voor uw rekening! Bent u benieuwd of u recht heeft op een letselschadevergoeding? Doe dan de letselschade test op onze website en kom er binnen slechts één minuut achter of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letsel! Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend contact opnemen met een van onze letselschadespecialisten.

Doe de letselschadetest!