27 januari 2017

In Nederland wordt er, net als in bijna ieder ander land, het vaakst letselschade opgelopen in het verkeer. Er raken jaarlijks om en nabij de 65.000 mensen gewond bij een verkeersongeval. Twintig procent van de slachtoffers loopt als passagier letselschade op. Tot op heden is het voor passagiers vaak een langdurig traject om hun letselschade te verhalen. Vanaf 1 april 2017 komt hier gelukkig verandering in!

Aansprakelijkheid letselschade passagier

De huidige wetgeving is dat passagiers hun letselschade dienen te verhalen op de veroorzaker van het verkeersongeval. Dit zorgt ervoor dat er bij zaken waar de schuldvraag niet direct duidelijk is, het een lange tijd kan duren voordat de passagier zijn letselschade kan verhalen. Wanneer er een gerechtelijke procedure aan te pas moet komen om te achterhalen wie aansprakelijk is voor het ongeval, kan het zomaar een jaar duren voordat de passagier zijn schadevergoeding kan claimen.

Letselschade verhalen op bestuurder

Per 1 april 2017 kunnen passagiers hun letselschade verhalen op de bestuurder, ongeacht of deze schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval. Dit zorgt voor een veel snellere afhandeling van het letselschadetraject voor de passagier. En terecht, want bij een verkeersongeval is een passagier nooit schuldig c.q. aansprakelijk. Voor bestuurders wijzigt er niets aan de huidige wetgeving. De aansprakelijkheid moet eerst duidelijk zijn, voordat er een schadevergoeding kan worden geclaimd.

Als passagier letselschade claimen

Bent u als passagier betrokken geraakt bij een verkeersongeval en wilt u graag professionele juridische hulp ontvangen? Ons letselschadekantoor staat u kosteloos bij, bij het verhalen van uw letselschade. Leg uw zaak aan ons voor en ontvang direct gratis en vrijblijvend advies. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op de website of telefonisch via 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!