20 juni 2014

Jaarlijks lopen meer dan 1.000 Nederlandse vakantiegangers in de zomer letsel op terwijl zij hun vakantie in het buitenland vieren. Het gaat hierbij vaak om hoofdwonden, wonden aan voeten, ernstige verstuikingen van knie of enkel en botbreuken. Wanneer het letsel door derden is toegebracht en uit het betreffende letsel letselschade is ontstaan, is er kans dat het slachtoffer recht heeft op een letselschadevergoeding. Meestal geldt hierbij het recht van het land waar het letsel is opgelopen, echter zijn er ook twee uitzonderingen.

Letsel door verkeersongeval met landgenoot binnen Europa

Wanneer u binnen Europa letsel oploopt omdat u betrokken raakt bij een verkeersongeval dat veroorzaakt is door een Nederlander, dan geldt het Nederlandse recht. In dit geval kunnen de letselschadespecialisten van LetselPro u bijstaan bij het verkrijgen van een letselschadevergoeding. In alle gevallen geldt dat u zo snel mogelijk een ziekenhuis moet bezoeken om het causale verband tussen het ongeluk en het opgelopen letsel vast te laten stellen. Daarnaast is het van belang dat u zoveel mogelijk bewijs verzamelt met betrekking tot de schuldvraag van het verkeersongeval. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s en getuigenverklaringen zijn.

Letselschade opgelopen tijdens pakketreis

Wanneer u via een reisorganisatie een zogenaamde pakketreis boekt, dan kan de reisorganisatie verantwoordelijk worden gehouden voor letsel dat u heeft opgelopen tijdens een door de reisorganisatie aangeboden dienst. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een voedselvergiftiging die is opgelopen tijdens het verblijf in een all-inclusive resort. Het is hierbij van belang dat de letselschade zo spoedig mogelijk gemeld wordt bij de betreffende reisorganisatie. Volgens de Wet op de Reisovereenkomst moet dit namelijk binnen drie maanden na het ontstaan van het letsel gemeld worden. Daarna kunnen de letselschadespecialisten van LetselPro u bijstaan bij de verdere afhandeling van de letselschadezaak.

Letselschadespecialist LetselPro staat voor u klaar

Heeft u letselschade opgelopen door letsel dat veroorzaakt werd op vakantie? Laat dan vrijblijvend door een letselschade expert van LetselPro nagaan of u recht heeft op een letselschadevergoeding. Dit kan door ons contactformulier in te vullen of door te bellen naar 085 – 025 00 60, ook kunt u langskomen op ons wekelijkse inloopspreekuur.

Doe de letselschadetest!