14 augustus 2015

Het is belangrijk om te weten hoe u kunt en moet handelen bij het claimen van letselschade die u oploopt op vakantie. Wanneer u letselschade heeft opgelopen in het buitenland is het doorgaans een verstandig idee om een letselschadebureau in te schakelen. Mocht u letselschade in het buitenland hebben opgelopen en wilt u hiervoor een schadevergoeding claimen? Neem dan vrijblijvend contact op met LetselPro voor gratis hulp.

Hoe het zit met het claimen van letselschade die u heeft opgelopen in het buitenland kan in sommige gevallen een complexe zaak zijn. Het zou te ver gaan om alle mogelijke scenario’s te belichten, maar we geven u een aantal voorbeelden van letselschade op vakantie die het meest zijn voorgekomen in de afgelopen jaren.

Verkeersongeval in het buitenland

Verkeersongevallen zijn, net als in ons eigen land, de grootste bron van letselschade. Hoe zit dit wanneer u letselschade oploopt bij een verkeersongeval in het buitenland? En, welk recht is van toepassing wanneer u bijvoorbeeld wordt aangereden door een Duitser in België?

Doorgaans is het recht van toepassing van het land waarin het (verkeers)ongeval plaatsvindt. Echter zijn er vele uitzonderingen in het internationale privaatrecht, waarbij de procedure een stuk complexer is. Wel heeft u het recht dat wanneer u het slachtoffer wordt van een ongeval in het buitenland, u de vaststelling van uw letselschade in Nederland kunt laten plaatsvinden, ongeacht het geldende recht.

Letselschade vakantie met reisorganisatie

In Nederland geldt er een wet (art. 7:507 BW) waarbij de reisorganisatie in beginsel aansprakelijk is voor het letsel dat u oploopt op vakantie. De reisorganisatie is alleen niet aansprakelijk voor uw letsel wanneer: u zelf schuldig bent aan veroorzaken van het ongeval, het ongeval niet te voorkomen was door de reisorganisatie of werd veroorzaakt door iemand die niet bij de reisorganisatie betrokken was.

Reisorganisatie aansprakelijk stellen

Denkt u dat u recht heeft op een schadevergoeding en wilt u daarvoor uw reisorganisatie aansprakelijk stellen? Of, heeft u letselschade in het buitenland opgelopen en wilt u kosteloze hulp bij het claimen van uw letselschade? Schakel ons letselschadebureau in en u bent verzekerd van professionele hulp. Om contact op te nemen voor vrijblijvend advies kunt u bellen naar 085 – 025 00 60 of maakt u gebruik van het online contactformulier.

Doe de letselschadetest!